Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovaj dečko ne može izgubiti

Guardiolin najveći dragulj: Godina dana bez izgubljene utakmice

Ne može se previše nogometaša pohvaliti da već godinu dana ne znaju kako je to izgubiti utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City opet izgleda sjajno. Kažemo opet, jer igrali su fenomenalno na startu prošle sezone, ali onda im se dogodio pad koji je iskoristio Conteov Chelsea te poharao ligu. No City zbilja igra čudesan nogomet koji je gušt gledati. Uz Napoli su najuzbudljivija momčad u Europi i zasad melju sve pred sobom.

Mnogi su ih već proglasili prvacima, a još smo u listopadu. Naravno da je to prerano, iako je konkurencija (zasad) spala na Tottenham koji se diže i United koji ne izgleda dobro. Ako Guardiola na kraju i osvoji krunu, jedan od najsjajnijih dragulja u njoj bit će onaj najmlađi, friško dopremljen iz Brazila.

Gabriel Jesus stigao je u siječnju i odmah pokazao kako prilagodbe na kišni Manchester i žestoki ritam u Premierligi neće biti problem. U ovih je deset mjeseci zabio 15 pogodaka u 23 nastupa, a ta bi brojka bila i veća da se nije ozlijedio na dva mjeseca.

Zaboravio osjećaj poraza

No Jesus vuče jedan čudesan niz još iz domovine. Posljednji je put izgubio utakmicu 29. listopada prošle godine. Tada je još bio u Palmeirasu u rodnom Sao Paulu. Nije poražen niti u jednoj natjecateljskoj utakmici uključujući i utakmice Brazila.

Pred njim su ovaj tjedan dvije utakmice i ako City ne izgubi, Jesus će proslaviti godinu bez poraza. Večeras na Etihad u Liga kupu (novo ime mu je Carbao Cup) stiže vodeća momčad Championshipa. Wolverhampton Wanderers imaju devet pobjeda u 13 utakmica, ali teško da će pokvariti slavlje brazilskom napadaču koji se očekuje u sastavu.

Posljednju priliku za to imat će u subotu West Bromwich. Pokušat će biti prva momčad koja je pobijedila protiv Gabriela Jesusa nakon Santosa prije točno godinu dana.

''Sretan sam što toliko dugo nisam izgubio utakmicu. Ali nije to samo do mene, nego do momčadi u kojima sam igrao. Sretan sam zbog ovog perioda bez poraza, ali moram nastaviti raditi i igrati dobro'', prenosi Jesusove riječi Guardian.

''Najveći propust Reala i Barce'', kako se voli etiketirati Jesus, stigao je u Manchester za svega 30 milijuna eura. U paru s legendom Cityja Sergijom Aguerom čini pakleni napadački dvojac. U doba napadačkih trojaca i usamljenih špica Guardiola je uspio ''iskemijati' formaciju stvorenu samo da njih dvojica mogu igrati u paru.

No i kad na terenu nisu zajedno, ove godine City svejedno izgleda zastrašujuće. Pep je stvorio nogometnu zvijer koja utakmicu čini ljepoticom. Jesus je budućnost, a Aguero bi već danas mogao ući u legendu i prestići Erica Brooka, najboljeg strijelca Cityja u povijesti. Obojica imaju 177 golova, no Sergio će uskoro ostati sam na vrhu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider