Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast majstore

U stilu Ibre ili Del Piera zabio majstorski prvijenac: Za tri boda i veliko slavlje!

Celta Vigo slavila je protiv Valencije s minimalnih 1:0, ali taj jedan pogodak bio je prava majstorija urugvajskog napadača.

Gabriel Fernandez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Celte Vigo s minimalnih 1:0 pobijedili su Valenciju, a Getafe i Athletic Bilbao odigrali su 1:1 u posljednje dvije utakmice subotnjeg programa 2. kola španjolskog prvenstva.

Celta je do prve pobjede u novoj sezoni stigla golom Gabriela Fernandeza u 15. minuti na asistenciju Danija Suareza. Fernandez je oštru prizemnu loptu majstorski petom sproveo u nebranjeni dio mreže u maniri rasnog strijelca. 

Bio je to njegov prvijenac u dresu Celte, u koju je stigao kao zamjena za Maxija Gomeza, koji je ljetos napustio momčad i otišao upravo u redove Valenije. Ako se po jutru dan poznaje, Celta je našla dostojnu zamjenu. 

POGODAK GABRIELA FERNANDEZA

Denis Suarez je u završnici dvoboja izborio kazneni udarac, ali je njegov pokušaj obranio Cillessen.

U predgrađu Madrida oba su gola pala u prvih 12. minuta. Gosti su poveli u 6. minuti pogotkom Raula Garcije, a u 12. minuti je izjednačio Mata.

Veliki bod osvojili su nogometaši Valladolida koji su kao gosti na Santiago Bernabeu s domaćim Real Madridom odigrali 1:1.

Poveo je kraljevski klub golom Karima Benzeme u 82. minuti, a pogodak za konačnih 1:1 u 88. minuti postigao je Sergio Guardiola.

Zidane, Ramos, Casemiro i Marcelo (Foto: AFP) Real kiksao na Bernabeuu: Kasno poveli pa im Guardiola oteo bodove divider

U momčadi Reala nije bilo kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića koji je izdržavao jednu utakmicu suspenzije, zbog crvenog kartona zarađenog u utakmici 1. kola protiv Celte Vigo.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Osasuna i Eibar odigrali su bez pogodaka 0:0.

U nedjelju su na rasporedu preostale četiri utakmice 2. kola, a sastaju se: Alaves - Espanyol, Mallorca - Real Sociedad (17 sati), Leganes - Atletico Madrid (19.00) i Barcelona - Betis (21.00).

Aktualni prvak je u subotu doznao lošu vijest da će i protiv Betisa igrati bez kapetana Lea Messija koji se još uvijek nije oporavio od ozljede mišića potkoljenice, a nije izvjesno da li će biti spreman i za 3. kolo, posljednje prije reprezentativne stanke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider