Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS ga pomno prati

Veliki hrvatski talent spreman za debi u Bundesligi: Zabija golove kao na tekućoj traci i čeka poziv

Franjo Ivanović opet nemilice trese mreže u dresu druge momčadi Augsburga i priprema se za skori debi u Bundesligi…

Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr)

Mladi hrvatski reprezentativac Franjo Ivanović kuca na vrata prve momčadi njemačkog bundesligaša Augsburga, koji ga je doveo iz Austrije u svoju poznatu nogometnu školu još prije sedam godina kao velikog talenta kojeg su tražili mnogi poznati europski klubovi.   

Nakon što je nekoliko mjeseci imao problema s ozljedom, Ivanović je opet u velikoj formi. U posljednjih šest utakmica Bavarske regionalne lige postigao je sedam golova. Riječ je o ligi u kojoj nastupaju druge momčadi bundesligaških klubova Bayerna, Nuernberga i Augsburga.

Sedam golova u šest utakmica

„U zadnjem kolu postigao sam hat-trick. Baš sam se dobro osjećao, postigao bih vjerojatno još pokoji pogodak da me trener nije izvukao u 63. minuti. Već smo osigurali pobjedu pa me htio odmoriti“, priča nam Ivanović, koji je početkom listopada napunio 19 godina i iščekuje debi u Bundesligi.

Franjo Ivanović Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr)

„Vjerujem da bi se to i prije dogodilo, ali proljetos me poremetila ozljeda. Najviše mi je žao što nisam mogao više pomoći reprezentaciji u drugom krugu U-19 kvalifikacija za Euro“, kaže Ivanović, koji je u prvom krugu bio ključan igrač Šimunićeve vrste.

U tri je nastupa protiv Gibraltara, Armenije i Škotske postigao po jedan gol na svakoj utakmici. Njegov golgeterski učinak jako je nedostajao mladim Vatrenima u drugom krugu kvalifikacija, u kojima su tijesno izgubili od Rumunjske i Gruzije te su tako izgubili šanse za plasman na Euro.

Puno nedostajao Šimunićevim Vatrenima

Budući da se tek oporavio od ozljede, Ivanović nije bio sto posto tjelesno spreman i u obje utakmice ušao je tek u samoj završnici. Šimunić je korektno ispoštovao zahtjev Augsburga da ga ne forsira.

Na posljednjoj utakmici s Pipinsriedom komentator je kazao da ste veliki Augsburgov talent i projekt kluba. Što se onda čeka s debijem u seniorskom sastavu?

„Još prošle godine su me priključili treninzima prve momčadi, očekivao sam da u proljeće debitiram, ali dogodila se ta ozljeda i sve se prolongiralo. Nije lako mladim igračima u Augsburgu dobiti šansu jer se klub uglavnom bori za ostanak i onda se forsiraju iskusniji igrači. Ljetos je stigao novi trener Enrico Maassen. On je bivši trener druge momčadi Borussije Dortmund. Poznat je po radu s mladim igračima, zbog toga su ga i doveli u klub jer žele promovirati svoje talente, tako da se nadam kako dolazi moje vrijeme.“

"Spreman sam za debi u Bundesligi"

Vidljivo ste ojačali u zadnjih godinu-dvije. To je bio možda najveći problem jer tehnička kvaliteta nije sporna.

„Puno sam radio na proširenju fizičkih kapaciteta, a i stariji sam dvije godine. To jako puno znači u ovom uzrastu. Mislim da sam sazrio za seniorski nogomet. Ako me trener sutra pozove, ja sam spreman. Znam da moram igrati, početi skupljati minute. To mi je sada najbitnije“, zaključio je Ivanović, kojeg pomno prate u Hrvatskom nogometnom savezu i od njega puno očekuju.

Vrijeme je za novi iskorak i debi u Bundesligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider