Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već obavili razgovor

Hrvatski napadač na meti Borussije Dortmund: Njemački klubovi bore se za velikog talenta poznate škole

Hrvatski napadač u redovima Augsburga - Franjo Ivanović - na meti je nekolicine njemačkih klubova, a među njima i velike Borussije Dormund...

Franjo Ivanović i Noa-Gabriel Šimić slave naslov prvaka jugozapadne Njemačke s Augsburgom (Foto: GOL.hr)

Njemački mediji raspisali su se o Franji Ivanoviću, 19-godišnjem hrvatskom napadaču u redovima Augsburga, bundesligaškog kluba u koji su zimus prešli Dion Drena Beljo i David Čolina.

"Druga momčad Borussije Dortmund mogla bi se pojačati ofenzivnim talentom Franjom Ivanovićem iz FC Augsburga . Trener Jan Zimmermann i menadžer momčadi Ingo Preuss prošli su tjedan razgovarali s 19-godišnjakom i njegovim savjetnicima u Dortmundu", izvještava Ruhr Nachrichten, a vijest prenose brojni njemački mediji, a među njima i Transfermarkt.

Rijeka Rijeka pobijedila Slaven i preskočila Osijek: Krstanović zabio svoj 123. gol u HNL-u divider

Uz Dortmund prate ga i drugi klubovi

"Osim Borussije Dortmund, za Ivanovića su zainteresirani i drugi klubovi. Višestrukom U-19 hrvatskom reprezentativcu ugovor istječe na ljeto. Napadač je ove sezone za regionalnog ligaša Augsburga zabio 16 golova u 31 utakmici", zaključuje njemački dnevnik koji Ivanoviću nije pripisao dva pogotka koja je postigao u jučerašnjoj pobjedi 4:2 protiv Nuernberga II.

Ivanović figurira kao ponajveći talent Augsburgove škole nogometa, koja je jedna od najboljih u Njemačkoj. Bavarski klub doveo ga je u svoju Akademiju iz Austrije još kao 12-godišnjaka.

Igrači Gorice Gorica promašila penal pa debelo u sudačkoj nadoknadi dostigla dva gola minusa protiv Lokomotive divider

Na pragu prve momčadi Augsburga

Ivanović je već duže vrijeme na pragu ulaska u prvu momčad Augsburga, no to se još uvijek nije dogodilo. U iščekivanju poziva glavnog trenera bavarskog kluba, Ivanović nastupa za U-23 momčad Augsburga u regionalnoj ligi. Prema svim ocjenama, igra odlično, što zorno svjedoči statistika; uz 18 pogodaka u 32 nastupa upisao je i dvije asistencije.

Ivan Banić Užas u Kranjčevićevoj: Golman Gorice ležao bez svijesti, igrači zazivali hitnu pomoć divider

Ivanović je bio ponajbolji igrač hrvatske u U-17 i U-19 uzrastima. U HNS-u pozorno prate razvoj 19-godišnjeg ofenzivca, za kojeg su živo zanimaju i austrijski i njemački savez.

Ivanovićeve dobre igre nisu promakle mnogobrojnim njemačkim i europskim klubovima, koji ga žele dovesti u svoje redove. Situacija je napeta jer Ivanoviću ugovor s Augsburgom istječe na kraju ove sezone. Vidjet ćemo kako će se situacija rasplesti, ali očito je lako moguće da će Ivanović promijeniti klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider