Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanje na Rujevici

Transfer iz Bundeslige: Mladi hrvatski reprezentativac potpisao za Rijeku

Franjo Ivanović novi je igrač Rijeke.

Franjo Ivanović (Foto: Rijeka)

Nakon što je gol.hr nedavno pisao o mogućem transferu Franje Ivanovića u Rijeku, upravo se to i dogodilo. Klub je potvrdio transfer iz njemačkog Augsburga.

''Izabrao sam Rijeku jer mislim da je Rijeka pravi put za mene. Idealna je sredina za razvoj mladih igrača. Jedva čekam da počnemo'', rekao je Franjo Ivanović za službenu stranicu kluba.

Podsjetimo, Ivanović je već dugo na meti i njemačkog i austrijskog saveza budući da je rođen u Austriji i tamo je napravio prve nogometne korake, a s 12 godina prešao je u Augsburg i pohađao tamošnju školu nogometa, jednu od najboljih u Njemačkoj.

''Stari Ronaldo i Cristiano su mi uzori, kao i Ivica Olić, s kojim se ponekad čujem. I on mi je rekao da je Rijeka dobar korak'', otkrio je Ivanović.

Veliki talent

Ivanović se ipak odlučio za Hrvatsku i prošao je sve njezine selekcije. Posljednje je nastupe upisao za U-19 reprezentaciju, koju je donedavno vodio Josip Šimunić, a Ivanović je bio njezin možda i najbolji igrač.

Mladi hrvatski nogometaš nastupao je za drugu Augsburgovu momčad u regionalnoj njemačkoj ligi. Očekivalo se da će ovog proljeća debitirati za prvu momčad u Bundesligi, no to se nije dogodilo zbog različitih okolnosti.

Augsburg se grčevito borio za ostanak i nije imao mjesta i prostora za mladog napadača, a izgleda da je bavarski klub kalkulirao i igrao igrice jer je Ivanoviću na kraju sezone istjecao ugovor i nije im bilo u interesu da mu daju publicitet, već da u tišini odrade produljenje ugovora.

Tu je došlo do zahlađenja u odnosima i na kraju je napustio Augsburg te potpisao za Rijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider