Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kao grom iz vedra neba

Šok za Atletico uoči velikog derbija: ''Tajni plan Reala''

Francuski L'Equipe izašao je s naslovnicom zbog koje se navijačima Atletica diže kosa na glavi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok su se španjolski mediji pitali s kojom će postavom Zinedine Zidane izaći na jednu od najvažnijih utakmica Reala do kraja sezone, ugledni francuski L'Equipe sve je zasjenio naslovnicom na kojoj je stajalo: ''Griezmann u Real, tajni plan''.

Da je ovo objavio neki madridski dnevnik skloniji Realu nego Atleticu, malo tko bi se čudio, ali da se jedan L'Equipe uključio u psihološki rat madridskih rivala? Vjerojatno nije, ali je samo iskoristio situaciju zbog današnje utakmice. No i to pomalo čudi jer je time dao prednost utakmici španjolskog prvenstva pred vlastitom prvom ligom.

To samo pokazuje kako su najveći europski klubovi mnogima zanimljiviji od domaćih liga, što je jedna od odlika modernog nogometa i to se očito ne događa samo u zemljama poput Hrvatske. Pokazuje to i kolika je zvijezda Antoine Griezmann koji se dosad najviše spominjao kao velika želja budućeg Mourinhovog moćnog Manchester Uniteda. Ipak, sve više se piše kako je Francuz još jednu godinu odlučio provesti u Atleticu.

''Ne znam što reći, uvijek ista pitanja. Rekao sam to puno puta i uvijek bio na naslovnicama. Ne želim odgovarati na ta pitanja, dosta mi je'', rekao je nedavno Griezmann.

Totalni rat?

Ono što L'Equipe na dan madridskog derbija tvrdi je da će Real pokušati dovesti napadača rivala sljedećeg ljeta i to kao zamjenu za, ni više ni manje nego – Cristiana Ronalda. Znaju na Santiago Bernabeuu kako Griezmann vjerojatno ostaje uz Simeonea još jednu godinu, ali već spremaju plan za veliku ''krađu'' u dvorištu gradskog rivala kojom bi prekinuli navodni pakt o nenapadanju kojeg je pak nedavno spomenuo sam Griezmannov mentor Eric Olhats.

L'Equipe tvrdi i da su kontaktirali ljude bliske napadaču Atletija koji nisu htjeli demantirati ovakve informacije.

Upravo je Francuz najveća uzdanica Atleticovih navijača na današnjem derbiju, ali i onih iz Barcelone koji čekaju da se Real posklizne. S druge strane bit će Cristiano Ronaldo koji će sljedeće godine napuniti 33. rođendan i, ako je vjerovati najpoznatijem francuskom sportskom dnevniku, Real mu traži dostojnu zamjenu.

Jedva čekamo njihov današnji okršaj koji počinje u 16:15.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider