Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije sve u novcu

Velikani daju bogatstvo za njega, ali on ostaje: Ovo su razlozi

Iako može birati klub, sve je vjerojatnije da će Antoine Griezmann ostati u Atleticu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antoine Griezmann se u Madridu pojavio na potpisivanju sponzorskog ugovora, a okupljene novinare je najviše zanimala njegova budućnost. Međutim, francuska zvijezda Atletico Madrida na ta pitanja nije htjela odgovarati.

„Ne znam što reći, uvijek ista pitanja. Rekao sam to puno puta i uvijek bio na naslovnicama. Ne želim odgovarati na ta pitanja, dosta mi je“, rekao je Griezmann.

Za njega su zainteresirani gotovo svi europski velikani, odnosno svi koji mogu platiti odštetnu klauzulu koja iznosi 100 milijuna eura. Za njega se interesiraju Real, Barcelona, Chelsea, Manchester United i Manchester City, ali sve je izglednije da će Griezmann igrati u Atleticu i sljedeće sezone, a možda čak i do isteka ugovora 2021. godine.

Igračeve želje i visoka odšteta smanjuju broj potencijalnih kupaca

Igračev mentor Eric Olhats, koji je prvi primijetio njegov talent i doveo ga u Real Sociedad, je ponudio više informacija vezanih uz njegovu budućnost. Španjolski konkurenti Real i Barcelona vjerojatno otpadaju; Griezmann se ne vidi u sastavu s napadačkim trojcima MSN i BBC, a u slučaju gradskog rivala postoje i drugi razlozi.

''Postoji 'pakt o nenapadanju' između Reala i Atletica zbog kojega je transfer nemoguć. Taj dogovor između dva kluba traje već dugo'', objasnio je Olhats.

''Nema 50.000 klubova koji mogu ponuditi 100 milijuna eura i to odmah smanjuje broj kandidata'', dodao je, ali novac nije jedini faktor u transferu Griezmanna. U veljači se pisalo kako je transfer u Manchester gotova stvar, ali pojavila su se dva razlog zbog kojih je taj posao ipak daleko od realizacije.

Dva razloga zbog kojih bi Mourinho mogao ''izvisiti''

''Čuo sam da je transfer s Unitedom dogovoren, ali ne znamo niti hoće li oni igrati Ligu prvaka, a to je jako bitno,'' rekao je, a Griezmannove izjave pokazuju da njegov odlazak na Otok priječe i razlozi koji nisu nogometne prirode.

''Imam puno dvojbi vezanih uz privatni život u Engleskoj, prije svega kišu i loše vrijeme,'' rekao je Griezmann, dodavši kako ga Bundesliga i Ligue 1 ne zanimaju i da se trenutno vidi samo u Španjolskoj.

''Kritizirali su nas zbog toga, ali naravno da ako želiš biti vrhunski igrač, moraš biti spreman igrati i po kiši. No, istina je da Antoine bolje funkcionira ovisno o njegovim emocijama i privatnom životu, a ovdje je sve na svom mjestu. Grad u kojem živi, prijatelji i vrijeme'', rekao je Olhats.

Dodao je kako ipak razmišljaju o odlasku u budućnosti ''jer im klubovi kucaju na vrata.'' Međutim, kad se zbroje svi razlozi, njegov odlazak izgleda sve teže ostvarivim, a pogotovo jer će u klubu još barem jednu sezonu ostati i Diego Simeone. Poznato je da je Griezmann jako vezan uz svog trenera, čiji bi odlazak vjerojatno povukao i odlazak prve zvijezde njegove momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider