Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevska meta

Real Madrid spreman iskrcati golemu svotu za novo argentinsko čudo

Izaslanici Real Madrida posjetili su Buenos Aires kako bi popratili razvoj novog argentinskog talenta, veznjaka River Platea Franca Mastantuona.

Franco Mastantuono (Foto: Afp)

Real Madrid nastavlja s politikom traženja talenata širom svijeta, ponajviše u Južnoj Americi. Nakon što je u Brazilu zakapario Endricka, koji će sa Selecaom u utorak debitirati na Santiago Bernabeuu, Kraljevski klub okreće se Argentini.

Luka Modrić i Nikola Vlašić VIDEO Hrvatska pobijedila domaćina Egipat: Četiri lijepa gola za povratak kući s peharom! divider

Na meti je 16-godišnji ofenzivni veznjak River Platea Franco Mastantuono. Radi se o još jednom ljevonogom dribleru koji može igrati na više mjesta u napadu, no koji je prilično viši u odnosu na najveće argentinske zvijezde Lionela Messija ili Diega Maradonu. Ima 180 cm i vjerojatno će narasti još koji centimetar.

16-godišnji Argentinac Franco Mastantuono na meti Real Madrida

Proteklih tjedana izaslanici Reala, osim što su putovali u Brazil kako bi posjetili Endricka, produžili su posjet Buenos Airesu kako bi iz prve ruke posvjedočili razvoju nekolicine igrača u River Plateu na koje su bacili oko, a najveću pozornost Realovih skauta privlači Mastantuono.

Posljednjih mjeseci u prvom je planu jer je upisao desetak nastupa za prvu momčad Rivera. Početkom veljače postigao je prvijenac za seniorsku momčad Rivera u natjecanju Copa Argentina. Time je postao najmlađi strijelac u povijesti velikog argentinskog kluba i pretekao Javiera Saviolu.

Mastantuona je prvi put u argentinsku reprezentaciju do 17 godina pozvao izbornik Pablo Aimar dok je on imao samo petnaest godina.

Njegove impresivne igre u mladim momčadima River Platea privukle su pozornost i argentinskog U-20 izbornika Javiera Mascherana, koji ga je pozvao da trenira s bitno starijim reprezentativcima još  sredinom 2022.

Najmlađi strijelac River Platea

Real već dugo nije doveo nekog nadarenog Argentinca. Posljednji pokušaj bio je s Julianom Alvarezom, ali to se nije ostvarilo. Interes Reala upalio je zvono za uzbunu na Monumentalu. 

Čelnici Rivera reagirali su revnije nego u nekim prethodnim slučajevima. Postigli su dogovor s Mastantuonom o produljenju i poboljšanju ugovora. Ugovor su produljili do 2026. i podigli mu izlaznu klauzulu na 45 milijuna eura.

Ante Rebić i Ivan Perišić Hajduk želi dovesti srebrnog Vatrenog iz Rusije: Na Poljudu se slaže paklen napad? divider

Sada je počela utrka velikana da osiguraju potpis 16-godišnjeg nogometaša koji će u Europu moći stići tek u ljeto 2026. Stvar je riskantna jer nitko ne zna kako će se razvijati, ali čini se da su Madriđani spremni preuzeti taj rizik i zavući ruku duboko u džep.

Tko ne riskira, taj ne profitira. Real je s Viniciusom i Rodrygom pogodio i višestruko profitirao, a vidjet će se što će biti s Endrickom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider