Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODLAZAK VELIKANA

Ribery donio konačnu odluku: "Nemam više izbora, moram prestati igrati"

Ono najavljeno prije desetak dana, sad se i ostvarilo. Završila je jedna od najvećih nogometnih karijera ovog stoljeća.

Franck Ribery (Foto: Afp)

Francuska nogometna zvijezda Franck Ribery u petak je i službeno objavio završetak svoje igračke karijere u dobi od 39 godina.

Time se ostvarilo ono što je već ranije bilo najavljeno te je zapravo bilo samo pitanje vremena kad će veliki francuski ofenzivac i službeno reći da je došao kraj.

"Bol u koljenu sve je jača i liječnici su bili jasni: Više nemam izbora nego noram prestati igrati. Stoga sam završio karijeru profesionalnog igrača", objavio je Ribery, koji je od ljeta prošle godine član talijanskog prvoligaša Salernitane.

Obilježili ga Njemačka 2006. i 12 godina u Bayernu

Ribery je pozornost na sebe skrenuo odličnim nastupima za reprezentaciju Francuske na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj na kojem su "tricolori" stigli do finala.

Ukupno je za Francusku Ribery upisao 81 nastup uz 16 postignutih pogodaka.

U klupskoj karijeri najveće uspjehe postigao je kao igrač Bayerna iz Münchena za koji je nastupao od 2007. do 2019. godine. U sezoni 2012/13. je s Bayernom osvojio Ligu prvaka te je bio vrlo blizu osvajanja Zlatne lopte. Usto je s Bayernom igrao još dva finala Lige prvaka (2010, 2012), devet je puta bio prvak njemačke, a Njemački je kup osvajao šest puta.

Karijeru je započeo u rodnom Boulogne-sur-Meru, slijedile su epizode u Alesu, Brestu, Metzu i turskom Galatasarayu, da bi afirmaciju stekao tijekom dvije sezone provedene u Marseilleu, od 2005. do 2007. godine nakon kojih je i otišao u Bayern. U smiraj karijere preselio se u Italiju gdje je nastupao za Fiorentinu pa Salernitanu.

Mario Mandžukić i Franck Ribery Odlazak Lica s ožiljkom: Franck Ribery najavio kraj svoje nogometne karijere divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider