Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nebo mu je granica"

Hrvatski hit trener na listi uglednog magazina: Najbolji treneri za koje (još) niste čuli

Veliko priznanje dobio je hrvatski trener koji u svojoj prvoj sezoni u belgijskom velikanu juri prema naslovu prvaka.

Ivan Leko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ugledni britanski nogometni magazin Four Four Two pozabavio se listom najboljih trenera za koje vjerojatno (još) niste čuli, a koji su među najboljima u Europi. Zanimljivo, svog predstavnika na listi ima i Hrvatska.

Radi se o Ivanu Leki koji je za kormilom Club Bruggea postao pravi hit u Belgiji. Njegov je klub trenutno uvjerljivo prvi i juri prema naslovu prvaka u ligi s posebnim i jedinstvenim formatom.

''Navijači i nisu bili posebno oduševljeni kada je 40-godišnji Hrvat Ivan Leko prošlog ljeta postao trener. Igrao je za klub, ali njegovo neiskustvo mu je bilo minus. Kako su samo pogriješili jer su sumnjali u njega.

S Lekom na klupi, crno-plavi su procvjetali, zaigrali daleko najbolji nogomet u Belgiji i ostvarili fenomenalne rezultate u vrhu tablice. Taktički je fleksibilan i sjajan je motivator, dokazao se kao ambiciozan trener bezgraničnog samopouzdanja. Osvajanje titule u debitantskoj sezoni bio bi veliki uspjeh; nebo je granica nakon toga'', piše komentator ESPN-a i dopisnik Four Four Twoa Michael Yokhin.

Leko je većinu igračke karijere proveo u Belgiji – u Club Bruggeu i Lokerenu – a prije Club Bruggea vodio je Sint-Truiden. Ponikao je u Hajduku, a igrao je još za Trogir, Malagu i Germinal Beerschot.

Trenersku karijeru počeo je u niželigaškom Oud-Heverlee Leuvenu, a bio je i asistent Igoru Tudoru na klupi PAOK-a prije nego se vratio u ''svoju'' Belgiju.

Osim Leke, na listi su se našla sljedeća imena: Domenico Tedesco (Schalke), Pablo Machin (Girona), Florian Kohfeldt (Werder), Erik Ten Hag (Ajax), Miguel Cardoso (Rio Ave), Luis Pimenta (Brommapojkarna), Sergei Semak (UFA), Adi Hutter (Young Boys) i Cristophe Pelissier (Amiens).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider