Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosni nakon pobjede

FOTO Ukrajinci porukom podsjetili na genocid u Srebrenici: "Još uvijek se borimo protiv Rusa"

Ukrajina je protiv Bosne i Hercegovine izborila plasman u finale kvalifikacija za Euro protiv Islanda.

Navijači Ukrajine u Zenici (Foto: Antonio Balic/Cropix)

Ukrajina je preokretom svladala Bosnu i Hercegovinu (1:2) za prolaz u finale kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Sve do 85. minute bili su na rubu ispadanja, a onda su u samo tri minute sve preokrenuli.

U Zenici su imali podršku oko 700 navijača koji su razvili poruku i podsjetili na strašan genocid koji se u ljeto 1995. godine dogodio u Srebrenici:

"UN je još uvijek beskoristan. Srebrenica 1995, Ukrajina danas", pisalo je na jednom transparentu, a na drugom da je "Rusija teroristička država".

Izbornik ukrajinske nogometne reprezentacije Sergij Rebrov je bio ponosan na svoju momčad, no tvrdi da su bili itekako motivirani:

"Rekao sam igračima da se nadam da će donijeti neki poklon našem narodu koji će biti sretan i zadovoljan na nekoliko sati. Prošle je noći palo 330 raketa na naše gradove, i svaki dan rakete dolaze.

Naša misija bila je da pokažemo da smo još uvijek živi, da se još uvijek borimo protiv Rusa i da trebamo podršku Europe. Mislim da ova utakmica pokazuje naš karakter", zaključio je Rebrov.

Dennis Hadžikadunić VIDEO BiH u suzama nakon šokantnog preokreta: Reprezentativac stao pred kamere, a onda se raspao divider

Igor Novosel u kvizu Joker Natjecatelj potrošio dva džokera na ovom pitanju: Znate li vi kako se zove navijačka skupina bivšeg prvoligaša? divider

Poruka ukrajinskih navijača u Zenici Poruka ukrajinskih navijača u Zenici (Foto: Antonio Balic/Cropix)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider