Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVA LICA

FOTO Torcida iza sebe na Rujevici ostavila stotine potrganih i oštećenih stolica

Odjeci finala Kupa nisu onakvi kakvi bi trebali biti.

Galerija Uništene sjedalice na Rujevici Torcida Split Uništene sjedalice na Rujevici +6 Navijači Hajduka

Hajduk je na riječkoj Rujevici osvojio drugi Kup u nizu. To je četvrti trofej, doduše utješni, u 18-godišnjem postu, koliko se na Poljudu čeka naslov prvaka. Prošle godine Bili su Kup uzeli na svom stadionu protiv Rijeke, a ovaj put u dvorištu jadranskog rivala.

I umjesto da se dan nakon novog trofeja priča o tome, glavne teme u medijima obojene su negativom u kontekstu Hajduka, prvenstveno zahvaljujući potezu Marka Livaje, koji je s megafonom u rukama vodio navijačku pjesmu uvredljivu za navijače Šibenika.

Marko Livaja Funcuti poslali žestoku poruku Marku Livaji: "Ako je toliko zainteresiran za freze i traktore..." divider

Livaja ispadom skrenuo pozornost s osvojenog trofeja

Je li taj njegov čin uistinu trebao zasjeniti samo finale, vjerojatno ovisi o tome tko je čiji navijač, ali Livaja je svakako pretjerao i opet s razlogom na sebe navukao bijes velikog dijela javnosti, čak i one naklonjene Hajduku.

Nije to bila Livajina večer, jer nije se istaknuo na terenu do trenutka dok nije zabio gol iz penala u sudačkoj nadoknadi te počeo svoj obračun s Funcutima.

Torcida Split Torcida Split (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Od sjajne atmosfere do požara i trganja stolica

Navijači Hajduka imali su pak dva lica, od kojih se jedno dobro vidjelo jutro nakon finala. Rujevica je izgledala uistinu impresivno, barem na istočnoj tribini gdje je bila smještena glavnina od nekoliko tisuća navijača splitskog kluba.

Sve do trenutka kada su zapaljene stolice na istočnoj tribini. No jutro kasnije pokazalo je pravu štetu. Stotine stolica bile su ili oštećene ili potrgane. Rijeka će sada ispostaviti račun organizatoru finala HNS-u, a oni će to uredno naplatiti od Hajduka.

HNS je uvođenjem jedne utakmice finala Kupa na sebe preuzeo rizik dolaska navijačkih grupa na tribine koje nisu za njih predviđene. Sjećamo se prošlogodišnjeg finala na Poljudu kada je Armada bila smještena na zapadnoj tribini pa su njezini pripadnici bacali baklje prema svečanoj loži, gdje su igrom slučaja pogodili suprugu Damira Miškovića i još jednu klupsku djelatnicu.

Srećom, nekih većih navijačkih nereda u pravom smislu prije, za vrijeme i nakon utakmice nije bilo. Za to treba pohvaliti i policiju, koja je očito odlično organizirala utakmicu visokog rizika, izrazito zahtjevnu za organizaciju s obzirom na navijačke odnose na nekoliko relacija.

Koliku kaznu treba dobiti Livaja zbog uvredljive pjesme?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider