Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se odluka suda

FOTO Procurila fotografija Marija Vuškovića sa suđenja: Pred njim je iscrpljujuća bitka

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Mario Vušković čeka odluku suda o doping-aferi.

Mario Vušković (Foto: Afp)

Mario Vušković, član HSV-a i hrvatske nogometne reprezentacije, s nestrpljenjem iščekuje odluku suda o doping aferi.

Jesenas je bio pozitivan na dva doping testa (A i B uzorak), koji su pokazali da je uzimao supstancu EPO, što je jedan od najtežih doping prekršaja.

U 13 sati je počelo suđenje pred Njemačkim nogometnim savezom (DFB) koji će odnijeti odluku - hoće li to biti oslobađujuća presuda ili suspenzija, saznat ćemo kroz današnji dan.

Na Twitteru je osvanula fotografija hrvatskog braniča na suđenju, a s velikim zanimanjem cijeli se slučaj prati u njemačkim i hrvatskim medijima. Ipak se radi o talentiranom braniču HSV, ali i mladom Vatrenom kojem su svi predviđali blistavu karijeru.

Mario Vušković Mario Vušković danas saznaje odluku o dopinškoj aferi: Sve više toga ide mu u prilog, sud je u dilemi divider

Sada je sve na kocki, jer mu u najgorem scenariju prijeti četverogodišnja suspenzija. Ipak klupsko rukovodstvo i suigrači su stali iza Vušovića, vjeruju u njegovu nevinost, a posljednjih tjedana procurilo je nekoliko detalja koji idu njemu u korist.

Dogodilo se puno pogrešaka

Tijekom uzimanja uzorka došlo je do nekoliko pogrešaka. Vušković nije dobio upute o procesu, a to mu je bilo prvo testiranje na doping. Osim toga, nije mu ponuđena opcija da sam odabere opremu, kao ni da provjeri kodne brojeve svog uzorka.

Nažalost, to nije bilo jedino pravilo koje su prekršili. Laborant je odnio uzorak kući, tri dana ga je tražio u hladnjaku,a onda ga putem dostavne službe postao u 500 kilometara udaljen laboratorij.

Za kraj dodajmo da se prošlog tjedna pojavila informacija u njemačkim medijima da je sudac naložio uzimanje C uzorka. Nadamo se da će to biti još jedan dokaz u igračevu korist.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider