Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesni podvig

FOTO Pogledajte kako izgleda lice Hrvatice nakon 11 sati plivanja: Ispisala je povijest

Hrvatica Dina Levačić preplivala je svih sedam kanala i tako ispisala povijest.

Dina Levačić (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Dina Levačić, hrvatska daljinska plivačica, na svoj 27. rođendan ostvarila je povijesni podvig. Preplivala je 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu i tako postala 23. osoba na svijetu koja je preplivala svih sedam kanala.

Nakon 11 sati plivanja uz visoke valove i temperaturu mora oko 16 stupnjeva, stigla je na cilj nešto prije 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

"Bilo je jako valovito, nadali smo da će se tijekom dana uvjeti malo primiriti, ali nažalost nisu. Struje su bile nemilosrdne, ali najbitnije je od svega da sam došla na južni otok i dotaknula obalu", rekla je Dina u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Na službenom profilu na Facebooku objavila je fotografiju, koja je nastala netom nakon čudesnog podviga, a na njezinu licu može se vidjeti danak borbe s visokim valovima i niskom temperaturom.

Preplivala Oceanovih sedam

Projekt "Oceanovih sedam" počela je još 2017. kad je svladala tri velika maratona, mostove Manhattana, prolaz Catalina i kanal La Manche. Prva je u Hrvatskoj kojoj je to uspjelo, a tek šesta u svijetu koja je to učinila u samo 90 dana.

U iduće dvije godine preplivala je Kanal Molokai i Tsugaru, a nakon tri godine stanke lani je preplivala i Gibraltarski kanal i Sjeverni kanal. Preplivati svih velikih sedam kanala uspjele su samo 23 osobe na svijetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider