Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Hrvatica preplivala Oceanovih sedam i ispisala povijest: "Ponosna sam što će stajati naša zastava"

Dina Levačić je postala 23. osoba na svijetu koja je preplivala sedam velikih tjesnaca.

Dina Levačić krenula je u ispisivanje povijesti i uspjela. Točno na svoj 27. rođendan ostvarila je ono što nitko mlađi od nje dosad nije i tako srušila još jedan rekord.

Naša daljinska plivačica preplivala je 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, zadnji od sedam velikih svjetskih tjesnaca.

"Preplivavanje Cookovog prolaza je bilo dosta izazovno, ali tako je to u ovome sportu uvijek nepredvidivo", rekla je za Dnevnik Nove TV.

Na cilj je Dina stigla nešto prije 7 sati po hrvatskom vremenu nakon 11 sati plivanja uz visoke valove i temperaturu mora od oko 16 stupnjeva.

"Bilo je jako valovito, nadali smo da će se tijekom dana uvjeti malo primiriti, ali nažalost nisu. Struje su bile nemilosrdne, ali najbitnije od svega došla sam na južni otok i dotaknula obalu".

Stadion Osijeka Objavljene najnovije fotografije Pampasa: Postoji i pritvor za huligane divider

Projekt "Oceanovih sedam" počela je još 2017. kad je svladala tri velika maratona, mostove Manhattana, prolaz Catalina i La Manche. Prva je u Hrvatskoj kojoj je to uspjelo, a tek šesta u svijetu koja je to napravila u samo 90 dana. U iduće dvije godine Kanal Molokai i Tsugaru.

Nakon tri godine stanke lani je preplivala i Gibraltarski kanal i Sjeverni kanal. Preplivati svih velikih sedam kanala uspjele su samo 23 osobe na svijetu.

"Za mene je ovo jedan veliki uspjeh i kruna 23 godina treniranja plivanja i sva žrtva, rad, trud su se isplatili".

Korteoo Torcide Kakvo ludilo u Dortmundu: Povijesna invazija hajdukovaca, ulaznice se masovno kupuju divider

Koliko je truda, rada, predanosti i odricanja trebalo, najbolje znaju njezini roditelji koji su je i ovaj put pratili na brodu. Pokorila je mora, oceane, bure i oluje, ispunila svoj cilj i pomaknula vlastite granice.

"Ponosna sam što će sad moje ime stajati uz još 22 ljudi koji su preplivali sve ovo, i što će stajati naša zastava".

Kao i u moru jednako uspješno pliva i u znanstvenim vodama. Nakon magisterija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu Dina Levačić upisala je doktorat na splitskom Medicinskom fakultetu gdje i radi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider