FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SPEKTAKL!

FNC za Pulu potvrdio borbu koju regija dugo čeka: Dva mlada lava u okršaju za titulu srednje kategorije

Đani Barbir i Andi Vrtačić borit će se 3. rujna za titulu prvaka srednje kategorije Fight Nation Championshipa.

Andi Vrtačić i Đani Barbir (Foto: Fight Nation Championship)

Polako se sve više razoktriva program za veliki borilački spektakl koji će se 3. rujna održati u pulskoj Areni. Naravno, radi se o FNC 7 priredbi, za koju smo već najavili glavnu borbu, koju će odraditi Ivan Vitasović i Geronimo Dos Santos.

Osim toga je poznato kako će svoj pojas prvaka perolake kategorije braniti još jedan borac iz Pule, odnosno Trojan MMA tima, Daniel Bažant, a sad smo saznati kako će njihov timski kolega svoj tek pokušati osvojiti.

Riječ je o Andiju Vrtačiću, koji će do titule srednje kategorije pokušati doći preko Đanija Barbira iz American Top Teama.

Ovu borbu se čeka od proljeća prošle godine

Ovo je borba koja se zapravo čeka već preko godinu dana. Prvobitno se trebala održati u travnju prošle godine na finalnoj priredbi prve sezone FNC Armagedona. Naime, njih dvojica došli su do finala srednje kategorije, no onda se Vrtačić ozlijedio te do borbe nije došlo.

Nakon toga su obojica dobili ugovor s KSW-om i onda se krenulo govoriti o njihovoj borbi u borilištu poljske promocije, kad oni održe svoju novu priredbu u Hrvatskoj, no ista se na kraju nije uklopila u njihove planove.

Kako borba dva hrvatska borca nema previše smisla pred poljskom publikom, ona će se održati u Hrvatskoj, i to na lokaciji i datumu koji su zapravo prvobitno biti namijenjeni KSW-u.

27-godišnji Vrtačić (2-0) ovdje je zapravo iskusniji borac, budući da na visokoj razini nastupa već nekoliko godina, iako se MMA-u posvetio tek kasnije. Riječ je o borcu koji je bio FNC prvak srednje kategorije u kickboxingu pa se podrazumijeva kako je borba na nogama njegova najjača karakteristika. No, u svojoj posljednjoj borbi, polufinalu Armagedona protiv Milana Filipovića, pokazao je kako može dobro parirati i na podu.

Što se tiče dvije godine mlađeg Barbira (4-0), MMA je njegov primarni sport, no isto tako je imao pauzu od njega kad se u potpunosti posvetio boksu, da bi stekao bolju stand up tehniku pa je čak 2019. godine postao amaterski viceprvak države, upisavši i pobjedu nad kasnijim olimpijcem Lukom Plantićem.

Na papiru ovo izgleda kao vrhunska bitka na nogama i svi se nadamo da će se tako što i dogoditi, no mogli bismo isto tako vidjeti što je koji spreman i sposoban ponuditi na nogama.

Nema sumnje kako će mnogima ovo biti najzanimljiviji okršaj pulske priredbe, a znamo kako nas pravi spektakli u najavi tek čekaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider