Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"on je u ovo vjerovao"

Astorijeva smrt učinila je Fiorentinu nepobjedivom: Ovakav niz ne pamte u ovom stoljeću!

Nogometaši Fiorentine minulog su vikenda upisali šestu uzastopnu pobjedu u talijanskom prvenstvu.

Milan Badelj nakon prve pobjede Fiorentine nakon Astorijeve smrti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Astori je vjerovao, a mi sada ubiremo plodove tog vjerovanja i rada", rekao je trener Fiorentine Stefano Pioli nakon šeste uzastopne pobjede Viola u domaćem prvenstvu.

Sa 18 uzastopnih osvojenih bodova Fiorentina se iz donjeg doma Serie A podigla do šeste pozicije, sa svega dva boda manje od Milana koji drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Europu. Pobjednički niz Viola krenuo je u posljednjoj utakmici Davidea Astorija u njegovu životu, 25. veljače protiv Chieva (1:0).

Nesretni kapetan Fiorentine preminuo je u snu 4. ožujka uoči gostovanja kod Udinesea. Nadolazeće 27. kolo Serie A je otkazano, a prerani i iznenadni odlazak kapetana pokrenuo je seriju rezultata koje Fiorentina već jako dugo ne pamti. Redom su padali Benevento, Torino, Crotone, Udinese i Roma, a Fiorentina je pritom primila samo jedan pogodak.

"On je uvijek s nama. On je bio među prvima koji su vjerovali u novi put naše momčadi. On je bio jedan od začetnika koji su pomogli našim mladim igračima da stasaju. Želimo nastaviti u istom tonu i želimo ostati koncentrirani na ovo što trenutno radimo", rekao je trener Fiorentine Stefano Pioli.

"Njegova smrt dodatno je osnažila i zbližila našu momčad. Zreliji smo i rezultati dolaze. Ubiremo plodove dugoročnog i mukotrpnog rada", rekao je Pioli.

Iako je bio član Fiorentine manje od tri godine, Astori je ostavio neizbrisiv trag u momčadi. Njegov broj 13 umirovljen je u bivšim klubovima (Fiorentina i Cagliari), Fiorentina je svoje trening-igralište preimenovala u "Centro Sportivo Davide Astori", a počast mu je odala i talijanska reprezentacija u počecima utakmica protiv Argentine i Engleske u ožujku.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider