Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
OČITO PUNO OČEKUJU

Fiorentina na zanimljiv i originalan način predstavila dolazak Josipa Brekala

Josip Brekala tražit će povratak u reprezentaciju putem igara u talijanskoj Fiorentini.

Josip Brekalo (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Nakon nešto više od pola godine, odnosno točno na polovici aktualne sezone, Josip Brekalo vratio se u Serie A, gdje je prošle sezone odlično igrao u dresu Torinu. 

Za momčad Ivana Jurića odigrao je 32 ligaške utakmice te postigao sedam pogodaka, što nije promaklo ostalim članovima lige. Kad je postalo poznato da Niko Kovač na njega u Wolfsburgu više ne računa, razni klubovi poslali su ponudu.

Serie A mu očito leži

Iako se čak pisalo o Josipovom senzacionalnom povratku u Dinamo, on je na kraju završio u Fiorentini, kojoj će sigurno dobro doći u borbi za što bolji plasman.

A prije nego je transfer postao služben, oni su ga na Twitteru predstavili jako zanimljivom objavom. Iskoristili su hrvatski grb kao šahovsku ploču, a Brekala u ovom slučaju predstavlja figura dame.

To je samo dokaz kako u Firenci od 24-godišnjeg Josipa jako puno očekuju, a on će biti motiviran igrati što bolje i vratiti se u reprezentaciju Hrvatske.

Odigrao odličnu Ligu nacija pa ostao bez Katra

Za nju je posljednji put nastupio u lipnju prošle godine, u tri od četiri utakmice Lige nacija, uključujući domaćih 1:1 te 0:1 pobjedu u gostima protiv Francuske. Te utakmice započeo je u udarnoj postavi te bio jedan od boljih igrača. Ipak, nedostatak klupske minutaže rezultirao je izostankom s popisa za Katar.

Brekalo je potpisao ugovor do 2026. godine i već od danas bit će na raspolaganju treneru Vincenzu Italianu.

Konkurencija na njegovoj najdražoj poziciji, lijevog krila, je vrlo jaka, budući da tamo igra argentinski reprezentativac Nico Gonzalez, no Brekalo je dovoljno polivalentan da ga se može koristiti i na drugim pozicijama u momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider