Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiša ne prestaje padati

Hoće li se večerašnje finale Kupa odigrati u vaterpolskim uvjetima? Evo što su nam rekli iz HNS-a

Na stadionu u Velikoj Gorici danas će se u finalu Kupa sastati Dinamo i Istra 1961.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale Hrvatskog nogometnog kupa igra se večeras na stadionu u Velikoj Gorici. Dinamo i Istra 1961 sastat će se u bitci za Rabuzinovo sunce na neutralnom terenu koji bi mogao biti dosta problematičan.

Kiša, naime, pada u Velikoj Gorici od ranog jutra i prognoza je da će padati cijeli dan pa će uvjeti za igranje sigurno biti izrazito teški.

Sjećamo se kako su na istom tom travnjaku prvenstvenu utakmicu odigrali Gorica i Osijek. Bio je to biblijski potop uslijed kojeg su igrači, naročito u drugom poluvremenu, uglavnom pribjegavali dugim loptama jer prizemna dodavanja nisu bila moguća.

Slijedom toga, kontaktirali smo Josipa Breznog, povjerenika za natjecanje HNL-a koji je i sam uključen u organizaciju finala Kupa.

"Nije ista situacija..."

"Idemo uskoro na sastanak na stadionu pa ćemo vidjeti kakva je situacija, zasad nema nikakvih naznaka niti informacija da bi se utakmica eventualno mogla odgoditi", kazao je Brezni, uvjeren da u konačnici problema neće biti:

"Nije danas ista situacija kao uoči utakmice Gorica – Osijek. Tada je to bio pravi pljusak, a sad samo pada kiša, tako da ja vjerujem da će teren izdržati. Štoviše, siguran sam da će se utakmica večeras odigrati."

Inače, travnjak velikogoričkog stadiona uskoro će se mijenjati. Novcem UEFA-e i uz posredovanje Hrvatskog nogometnog saveza te lokalne samouprave bit će postavljen novi, hibridni teren koji će moći podnijeti i puno veće količine kiše. Osim u Velikoj Gorici, hibridni travnjak dobit će i Poljud, kao i stadioni Šibenika i Varaždina, a sve s ciljem da nikakvi vanjski faktori ne utječu na izvedbu igrača, što bi za posljedicu trebalo donijeti još kvalitetniji nogomet.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider