Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraćam se zagrebe tebi

Rođen u Zagrebu, proslavio se u Lisabonu: Hrvatska zvijezda Benfice oglasila se nakon ždrijeba

Obilaznim putem stigao je do portugalskog velikana, a uskoro će se vratiti u rodni grad.

Filip Krovinović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svaki zagrebački dječak kojem je Dinamo u srcu sanja da će jednog dana istrčati na pun Maksimir. Uskoro bi se to moglo ostvariti Filipu Krovinoviću, ali u dresu Benfice, suparnika Dinama u osmini finala Europske lige.

Krovinović je rođen u Zagrebu prije 23 godine, bio je članom omladinskog pogona Dinama, a onda je ovaj mladi veznjak poprilično neobičnim putem, bez nastupa za neki od najjačih hrvatskih klubova, stigao do portugalskog velikana Benfice. Seniorsku karijeru počeo je u NK Zagrebu, pa je iz Rio Avea ostvario transfer u Benficu.

Tamo se izborio za mjesto u početnoj postavi i postao jedan od najomiljenijih igrača lisabonskog kluba, ali njegov je uspon prekinula teška ozljeda. Oporavio se i još hvata staru formu; u dvomeču protiv Galatasaraya odigrao je desetak minuta ušavši s klupe u prvoj utakmici.

Nije isključeno da će nastupiti u Zagrebu 7. ožujka kada Benfica stiže na Maksimir. Da se Krovinović veseli povratku u rodni grad i nastupu za bivši klub, pokazala je njegova objava na Instagramu nedugo nakon ždrijeba.

"Vraćam se Zagrebe tebi. A i bivšem klubu. E i da... kaj se tiče karata, nemam ih", poručio je u veselom tonu Krovinović.

O njegovu raspoloženju nakon ždrijeba svjedoči i Instagram story, na kojem pušta pjesmu Magazina u društvu srpskih suigrača iz Benfice. "Dani su bez broja, imena i boja otkad nisam tvoja ja", zapjevao je Krovinović uspješnicu popularnog hrvatskog benda uz natpis: "Onaj osjećaj kad izvučeš svoj bivši klub i grad. Vidimo se, Zagrebe!"

Dvoboj visokog rizika: Ukleti velikan, jaki srpski lobi, mladi Hrvat i ljubav s Hajdukom Momčad Benfice (Foto: AFP) Momčad Benfice (Foto: AFP) Haris Seferović (Foto: AFP) +1 Filip Krovinović (Foto: AFP)

Dinamo na ždrijebu Europske lige izvukao Benficu, prva utakmica na Maksimiru! Dinamo - Benfica (Foto: GOL.hr) Dinamo u ždrijebu Europske lige (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider