Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstor u šesnaestercu

Hajduk našao zamjenu za Nikolu Kalinića: Na pripremama "izronio" veliki talent

Hajduk se nedavno razišao s Nikolom Kalinićem, ali zamjenu za njega nije morao kupovati. Pronašao ju je u svojim redovima.

Filip Čuić (Foto: Hajduk Digital TV/Screenshot)

Posljednjeg dana lipnja Hajduk se oprostio od Nikole Kalinića s kojim nije produžen ugovor.

Nedugo nakon što je došla vijest o razlazu s Kalinićem, stiglo je i objašnjenje zbog čega se sve tako odvilo.

"Mi ćemo igrati i dalje u formaciji 4-2-3-1, s jednim napadačem, a za mene je naš najbolji napadač Marko Livaja", pojasnio je trener Ivan Leko.

"Imao sam otvoreni razgovor s trenerom, rekao mi je da me ne vidi u momčadi koju priprema, u formaciji u kojoj ćemo igrati i to je to. Poslije toga sve mi je postalo jasno", pričao je tada Kalinić.

Jedino što je u zraku ostalo visjeti poslije toga jest tko će biti taj igrač kojeg će Leko koristiti kao džokera s klupe, odnosno tko će uskočiti u Kalinićeve kopačke.

Hajduk Lijepa gesta Hajduka: Od jutra redovi na Poljudu – pada li lanjski rekord? divider

Splićani po tom pitanju nisu morali djelovati na nogometnoj tržnici, rješenje su pronašli u vlastitim redovima. Filip Čuić s jako dobrim igrama i dva postignuta pogotka u ne odveć velikoj minutaži najveći je dobitnik udarnog dijela priprema, odrađenog u Sloveniji.

Čuić je 2003. godište, ima samo 20 godina i ovo su mu bile prve pripreme s Hajdukovom prvom momčadi. Prije godinu i pol dana briljirao je u juniorskoj Ligi prvaka, postigavši šest golova, ali lani ga Hajduk nije vodio na pripreme već ga je poslao na posudbu u svoju filijalu, u slovensko Kalcer Radomlje gdje je Čuić prošle sezone postigao pet pogodaka.

Trener Leko je priznao da donedavno nije niti znao za Čuića, ali da ga je ugodno iznenadio i da ostaje s prvom momčadi. Nova posudba, jasan je bio Leko, ne dolazi u obzir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider