Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika odluka u najavi

Šok za Rusiju: FIFA priprema njihovo izbacivanje iz kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo

FIFA navodno priprema izbacivanje Rusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u ponedjeljak je donio preporuku svim međunarodnim sportskim savezima da zabrane nastupe svim ruskim i bjeloruskim sportašima i sucima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Iz MOO-a su ovu donošenje ove odluke obrazložili željom "da se zaštiti integritet globalnih sportskih natjecanja i sigurnost natjecatelja".

"Ruski i bjeloruski sportaši, bilo pojedinci bilo reprezentacije, mogu biti prihvaćeni samo kako neutralni sportaši ili neutralne ekipe bez nacionalnih simbola, boja ili zastava", dodao je MOO.

U petak je MOO preporučio svim međunarodnim sportskim savezima da premjeste ili otkažu sve događaje koji su se trebali održati u Rusiji ili Bjelorusiji.

FIFA izbacuje Rusiju

Kako javlja BBC-ov novinar Dan Roan FIFA navodno priprema izbacivanje Rusije iz kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru koje se održava krajem godine.

gol expired Hrvatska otvara stadione u punom kapacitetu: Hajduk i Dinamo zaigrat će na punom Poljudu! divider

Rusija je bila u skupini s Hrvatskom, a Vatreni su u odlučujućem dvoboju na Poljudu osigurali direktan plasman u Katar, a Rusi su završili u kvalifikacijama iz kojih će vjerojatno biti izbačeni.

Spartak već izbačen

UEFA je izbacila Spartak Moskvu iz europskih natjacenja pa će tako RB Leipzig direktno proći u četvrtfinale Europske lige.

Rat u Ukrajini ušao je u peti dan, na svim frontama vode se žestoke borbe. Pod naletima ruske vojske stradava sve više civila. Najdramatičnije vijesti stižu iz Harkiva, gdje su Rusi bombardirali dijelove milijunskog grada.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider