Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"apsolutni skandal"

Žestoke reakcije legendi na pokretanje Superlige: "Sramota, gadi mi se klub za koji navijam 40 godina"

Vijest o pokretanju Superlige pojavila se taman dok je Gary Neville komentirao utakmicu svog Manchester Uniteda. Tvrdi da mu se zgadio njegov bivši klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Alex Ferguson (79) kritizirao je ideju o Superligi koju želi pokrenuti skupina europskih nogometnih velikana, među kojima se nalazi i šest premierligaša.

Prema tvrdnjama RMC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus navode kako žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova. Uz njih je i Manchester City, no tvrdi se kako "Građani" još nisu stavili potpis na taj dogovor.

"Razgovor o Superligi je odmak od 70 godina europskog klupskog nogometa. I kao igrač provincijske momčadi Dunfermline 60-ih godina i kao menadžer Aberdeena koji je osvojio Kup pobjednika kupova, bilo je to poput penjanja na Mount Everest ", rekao je za Reuters.

"Apsolutni skandal"

"Everton troši 500 milijuna funta za izgradnju novog stadiona s ambicijom igranja u Ligi prvaka. Navijači diljem svijeta vole natjecanje kakvo jest ", rekao je.

Je li pokretanje nogometne Superlige dobra ideja?

Ukupno glasova:

Izrazio je sumnju kako je Manchester United uključen u ovaj projekt.

"Nisam siguran da je Manchester United umiješan u ovo jer nisam dio procesa donošenja odluka", dodao je Ferguson, koji je vodio "Crvene vragove" 26 godina te osvojio čak 38 trofeja, uključujući 13 naslova Premier lige i dvije Lige prvaka.

Bivši Unitedov kapetan Gary Neville tijekom izvještavanja s utakmice ManU - Burnley također je oštro kritizirao planove o pokretanju lige.

"Mislim da je iznošenje ovog prijedloga usred COVID-a, usred ekonomske krize, apsolutni skandal", rekao je.

gol expired Kraj nogometa kakvog poznajemo? UEFA službeno zaprijetila velikim klubovima, poznate kazne ako osnuju Superligu divider

"United i ostatak klubova 'Velike šestorke' koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premier lige, trebali bi se sramiti, trebalo bi im oduzeti bodove", rekao je razočarani Neville.

"To je čista pohlepa"

"Apsolutno sam zgađen, najviše Manchester Unitedom, za koji navijam 40 godina, i Liverpoolom. Liverpool tvrdi da su narodni klub, You'll Never Walk Alone, navijački klub. Manchester United, 100 godina povijesti, rođen je u radničkoj klasi ovdje, a sad želi bez natjecanja u novu ligu. Potpuna sramota", rekao je Neville.

gol expired Manchester United slomio Burnley, Arsenal se spasio poraza u sudačkoj nadoknadi divider

"To je čista pohlepa. Zaradio sam puno od nogometa, zarađujem i sad od nogometa, ulažem u nogomet. Nisam protiv novca u nogometu, ali moraju se znati principi i etika poštenog natjecanja, da Leicester može osvojiti ligu i otići u Ligu prvaka", rekao je Neville.

"Manchester United nije ni u Ligi prvaka, Arsenal nije ni u Ligi prvaka, Tottenham nije ni u Ligi prvaka. U raspadu su, gledali smo ih ranije, remizirali su s Tottenhamom. Sada žele božansko pravo da igraju Superligu? Apsolutni vic", zaključio je Neville, čije je bijesno izlaganje postalo pravi hit.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider