Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novac im nije problem

Turci nude bogatstvo za Pašalića: Hoće li doći do velikog transfera?

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić ima ugovor s Atalantom do 30. lipnja 2025. U svoje redove želi ga dovesti Fenerbahče.

Mario Pašalić (Foto: Afp)

Početak ljetnog prijelaznog roka još uvijek je daleko, ali to ne znači da klubovi već sad ne pripremaju teren za dovođenje pojačanja.

Vrijedi to za sve, a naročito za one koji novca imaju u izobilju i mogu planirati gdje se i na kojim pozicijama pojačati.

Tako stiže vijest da je turski velikan Fenerbahče zainteresiran za hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića.

Pišu to Talijani odnosno tamošnji Calcioline, navodeći kako će ključni odgovor na ovo pitanje dati sama Atalanta tj. njezin plasman na kraju sezone u Serie A.

Atalanta lovi Ligu prvaka

Kraljica provincije, kako Atalanti tepaju na Apeninima, trenutno se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice sa pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranom Romom. To četvrto mjesto bitno je iz razloga jer je ono posljednje koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Ne uspije li Atalanta izboriti nastup u najprestižnijem klupskom natjecanju svijeta, doživjet će popriličan financijski udarac. Budžet kluba iz Bergama je proteklih godina konstantno rastao, a nakon što se prošle sezone uopće nisu kvalificirali u europska natjecanja, budu li ove jeseni se morali zadovoljiti Europskom ili, pogotovo, Konferencijskom ligom, morat će u ljetnom prijelaznom roku realizirati poneki izlazni transfer.

Upravo u tome Fenerbahče vidi svoju priliku u nastojanjima da privuče Pašalića. Turci su spremni ponuditi najmanje 25 milijuna eura (toliko iznosi Pašalićeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu), ali za očekivati je da bi Atalanta, bude li ga uopće htjela prodati, tražiti više.

Pašaliću je u Bergamu super, teče već peta godina otkako se tamo skrasio i zasad mu se ne ide nigdje iz Atalante, premda mu ove sezone ne ide tako dobro kao u prijašnjima. Upisao je 20 nastupa u Serie A, postigao dva gola i upisao dvije asistencije, što je malo ako uzmemo u obzir njegov dosadašnji učinak u karijeri (iako je veznjak, za sve klubove za koje je igrao zabio je 34 gola i 42 puta asistirao).

Treba reći kako je nedavno imao problema s ozljedom gležnja i on je trenutno izvan udarnog sastava Gian Piera Gasperinija. Posljednji put je u prvih 11 Atalante zaigrao još tamo 13. studenog, prije Svjetskog prvenstva, ali sad je zdrav i spreman pomoći Kraljici provincije da pokuša nadoknaditi zaostatak za milanskim i rimskim velikanima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider