Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
promjene uoči uzvrata

Smjena na klupi europskog protivnika Dinama: Fenerbahče otpustio Cocua

Cocu je na Maksimiru doživio debakl, a sada je ostao bez prilike za iskupljenje u uzvratu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski nogometni velikan Fenerbahče, koji se nalazi u istoj skupini Europske lige s hrvatskim prvakom Dinamom, otpustio je trenera Phillipa Cocua nakon još jednog domaćeg poraza u prvenstvu.

Odmah nakon 1:3 poraza od Ankaragucua u nedjelju navečer vodstvo kluba odlučilo je otkazati suradnju s nizozemskim stručnjakom koji je u Fenerbahče stigao ovoga ljeta.

"Phillip Cocu je večeras dobio otkaz", objavio je Fenerbahče na svojoj internetskoj stranici.

Fenerbahče je u prvih 10 kola turskog prvenstva osvojio samo devet bodova te se nalazi na tek 15. poziciji na ljestvici.

U skupini D Europske lige Fenerbahce je drugi s četiri boda, pet manje od vodećeg Dinama, a jednim više od trećeg Spartaka iz Trnave te tri više od četvrtog Anderlechta.

Dinamo je u 1. kolu Europske lige u Zagrebu svladao Fenerbahce s 4:1, a ta će dva kluba igrati ponovno u Istanbulu 29. studenoga.

Spartak remizirao

Sljedeći Dinamov suparnik Spartak iz Trnave (8. studenog, Maksimir) u utakmici 13. kola slovačkog prvenstva igrao je 1:1 (0:0) na gostovanju kod Zlatih Moravca. Spartsak je poveo preko Grendela (80-11m), a izjednačio je Urgela (90+2-11m).

Spartak je osmi na ljestvici sa 15 bodova, dok su Zlate Moravce pretposljednje, 11. s osam bodova. Vodeći je Slovan iz Bratislave sa 33 boda, šest više od drugog DAC-a.

Nakon tri kola u skupini D Dinamo je uvjerljivo vodeći s maksimalnih devet bodova, Fenerbahče je drugi s četiri, Spartak treći s tri, a Anderlecht četvrti s jednim bodom. Plasman u 16-inu finala izborit će dvije prvoplasirane momčadi.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider