Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
7 golova u 9 utakmica

Igrač koji je podigao posrnuli kultni klub: Od studenog nitko nije zabio više, a tek je krenuo

Felipe Anderson je među najzaslužnijima za uspon West Hama nakon očajnog starta u sezonu.

Felipe Anderson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

West Ham je u prosincu upisao šest pobjeda i jedan poraz u Premierligi, popevši se na deveto mjesto na ljestvici nakon što je osvojio 15 bodova u spomenutom razdoblju.

U posljednjoj utakmici Čekićari su okrenuli rezultat na gostovanju kod Southamptona, a junak utakmice bio je Felipe Anderson koji je postigao dva zadivljujuća gola u razmaku od šest minuta. Brazilcu je to sedmi pogodak u zadnjih devet utakmica.

Nakon samo jednog pogotka u prvih deset utakmica, od početka studenog nitko nije zabio više golova od Felipea Andersona u Premierligi. Uz njega, po sedam golova imaju Salah, Kane i Son. A njegov trener Manuel Pellegrini vjeruje da ima još dosta prostora za poboljšanje.

''Uvijek kažem da Felipe još uči igrati u Premierligi. U svakoj utakmici raste, a veznom igraču nije lako postići osam golova u pola sezone. Siguran sam da će se nastaviti poboljšavati u drugom dijelu sezone'', rekao je Pellegrini.

Međutim, Pellegrini nije siguran može li Brazilac svrstati u najboljeg igrača Premierlige izvan top šest klubova.

''To ne znam. Mislim da je za mene važnije da momčad igra dobro i da Felipe doprinosi tome, jer uvijek trebate posebne individualce da dođete do pobjede'', izjavio je čileanski stručnjak.

Zadnja pobjeda gurnula je West Ham u top 10, što je nevjerojatan preokret nakon što je izgubio prve četiri utakmice i slavio samo jednom u prvih šest susreta sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider