Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajna sezona

Favoriti HNL-a na 100 muka: U prvenstvu svi svakoga mogu pobijediti, bodove samo Dragovoljac ne uzima

Već nas u nedjelju očekuju dva velika derbija: Osijek - Dinamo, te Hajduk - Rijeka

Da u HNL-u nema momčadi koju možeš samo tako pobijediti potvrdilo se i na utakmici Istre i Osijeka. Gosti su kao veliki favoriti dobro otvorili utakmicu i imali dobru prigodu već nakon samo 50 sekundi igre, ali je Boharov udarac obranio domaći vratar Lučić.

A na prvu veliku šansu Istre nije trebalo dugo čekati, svega 5 minuta. Mauritanac Mahmud pristigao na posudbu iz Alavesa lobao je Ivušića, ali ostalo je 0:0.

Utakmica se na Istrinu stranu prelomila u 83. minuti kada za Osijek grubo griješi Mato Miloš, a kazna stiže brzo preko Bandea...napadaču na posudbi iz Ajaxa ovo je bio već 4. pogodak u prvenstvu.

gol expired Hrvatski dragovoljac po šesti put doveo istog trenera divider

U 94. minuti inače Osijekov napadač Dion Drena Beljo asistira Daničiću za konačnih 2:0.

''Istra nas je natrčala, bila agresivnija od nas, imala bolje šanse i kad vam je vratar najbolji u momčadi onda znate da niste odigrali utakmicu. Čestitke Istri'', rekao je Nenad Bjelica.

"Oni su imali prigodu na početku, ali na kraju smo držali utakmicu pod kontrolom protiv jako dobre momčadi i jako dobrog trenera'', rekao je Gonzalo Garcija.

A da favoritima neće biti lako ove sezone pokazala je i utakmica Rijeke i Šibenika. Pogotovo kada favorit kao Rijeka primjerice čuva neke glavne igrače za uzvrat s PAOK-om. Šibenik je 60-ak minuta bio bolji i poveo 1:0 golom Delića u 47. minuti.

gol expired Je li ovo najluđe predstavljanje dresa koje ste ikad vidjeli? divider

No Rijeku su spasili glavni igrači koji su ušli s klupe, a jedan od njih posebno kvalitetno igra ove sezone...Domagoj Pavičić prošao je kroz obranu Šibenika, a njegov udarac pogodio je Batarela u ruku, a kazneni udarac u 1:1 pretvorio je Josip Drmić.

Potpuni preokret Rijeci donosi talentirani Denis Bušnja 13 minuta prije kraja susreta.

"Mi smo dobili ono što smo htjeli. Htjeli smo izrotirati 5 do 6 igrača, osvježit ih za tu jako bitnu utakmicu i na kraju smo pobijedili. Ako gledamo dojam, sigurno nismo zaslužili uzeti bodove, ali u ovom trenutku je dojam manje bitan. Bitno je da dok igramo te europske utakmice, da uzimamo bodove u HNL-u'', rekao je Goran Tomić.

gol expired Jordana ne zanimaju hrvatske ljepote: Uhvaćen je na jahti, a njegova supruga otišla na izlet divider

A bodove uzimaju praktično svi, osim posljednjeg Hrvatskog Dragovoljca.

A na vrhu je Hajduk i to prvi put nakon gotovo dvije godine. Dinamo je četvrti s utakmicom manje, a zanimljivo, Gorica koja se nalazi na šesto mjestu zaostaje samo 4 bodova za Hajdukom.

Nije to ništa neuobičajeno za još relativno ranu fazu prvenstva, ali definitivno pokazuje smjer kojim se kreće HNL.

A već nas u nedjelju očekuju dva velika derbija: Osijek - Dinamo, te Hajduk - Rijeka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider