Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razočaran porazom

Trener Rijeke: "Netko iz kluba dozvolio je Selahiju da se ženi ovog vikenda"

Fausto Budicin nije uspio prekinuti crni niz Rijeke. Poraženi su na gostovanju kod Dinama s 3:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke uvjerljivo su poraženi od Dinama s 3:1 u derbiju 8. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru.

Već nakon 45 minuta domaćini su imali vodstvo od 2:0, zabili su Lauritsen i Špikić, a Riječani su nešto bolje zaigrali u drugom poluvremenu. Utješni pogodak zabio je novopridošli branič Vlasenko pred kraj susreta, ali nastavlja se crni niz momčadi s Kvarnera.

Nakon susreta trener riječkog sastava Fausto Budicin čestitao je Dinamu na zasluženoj pobjedi:

"Danas smo izabrali malo defanzivniji pristup, nismo trebali biti baš toliko defanzivni, ali imali smo problema s kontrolom lopte. Dinamo je bio dominantan, imali su niz prilika", rekao je Budicin pa otkrio što ga je zadovoljilo na ovoj utakmici:

"Plus je reakcija igrača u drugom poluvremenu, dali su sve od sebe. Drugi plus je što smo dobili korisne informacije od igrača koji su stigli u ovom prijelaznom roku", rekao je Budicin.

Rijeka ostala na posljednjem mjestu lige

Već u 15. minuti susreta stvari su krenule loše po Rijeku, ozlijedio im se ključni branič Anton Krešić:

"Već smo se naviknuli na silne pehove. Tako da, osim slabih rezultata, imamo niz ozljeda, pehova, ali mislim da je to sve povezano. Vidi se da igrači igraju s grčem, da su puni straha, moramo proraditi na psihi", priznao je Budicin pa objasnio današnji pristup njegove momčadi:

gol expired Čačić: "Cijelu utakmicu smo dominirali, a Liga prvaka nam je svetkovina" divider

"Nije nam bio plan da stanemo toliko nisko, na naših dvadeset metara od gola, htjeli smo iz bloka izaći u kontre i polukontre, ali nismo imali snage to odraditi kako treba. Imali smo puno izostanaka, puno igrača koji su tek stigli kod nas, treba im vremena da se uhodaju".

Selahi izostao zbog svadbe

Bilo je pitanja o izostanku Lindona Selahija. Albanski nogometaš propustio je dvoboj s Dinamom zbog svadbe:

"Situaciju oko Selahija sam saznao početkom tjedna. Nemam što pametno reći. On nam je bitan igrač, ali netko u klubu mu je dozvolio da organizira vjenčanje u ovom periodu."

"Saznao sam za to početkom tjedna. Nemam što pametno za reći. On nam je važan igrač, ali netko u klubu mu je dozvolio da sada organizira vjenčanje".

Za kraj Budicin je odgovario na pitanje ostaje li na klupi Rijeke, koji je točno njegov status:

"Čuo sam to pitanje puno puta u zadnjih dvadesetak dana. Zaposlenik sam kluba, dajem svoj maksimum, ali to možda nije dovoljno. Premalo bodova imamo. Volio bih odgovoriti na to pitanje, ali ja nisam prava osoba za odgovoriti na pitanje o svom statusu"; zaključio je.

Tablica HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider