Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Jesi li lud?''

Legendarni Asprilla otkrio šokantnu priču iz igračkih dana kada je spriječio ubojstvo Josea Luisa Chilaverta

Bivši napadač kolumbijske reprezentacije i Newcastlea Faustino Asprilla prisjetio se šokantnog trenutka kada je zaustavio plaćenog ubojicu da ubije Josea Luisa Chilaverta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Faustino Asprilla tvrdi da je uvjerio plaćenog ubojicu da ne izvrši ubojstvo vratara Paragvaja Josea Luisa Chilaverta 1997. godine.

Reprezentacija Kolumbije, za koju je igrao i Asprilla, izgubila je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. od Paragvaja s 2:1, a tijekom utakmice isključeni su Asprilla i Chilavert. Međutim, ono što se dogodilo nakon toga je u najmanju ruku šokantno.

Bivši miljenik navijača Newcastlea izjavio je za kolumbijsku televiziju TelePacifico da je morao razgovarati s plaćenim ubojicom koji je nakon utakmice nazvao njegovu hotelsku sobu vezano za atentat na paragvajskog vratara.

''Jesi li lud?'', prisjeća se razgovora Asprilla.

''Uništit ćete kolumbijski nogomet. Ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu'', dodao je bivši napadač.

Sve to ne mora čuditi kad se uzme u obzir da je 1994. godine u Medellinu ubijen branič kolumbijske reprezentacije Andres Escobar, koji je te godine postigao autogol na Svjetskom prvenstvu, čime je Kolumbija izgubila šanse za prolaz dalje.

Asprilla je na međunarodnoj sceni nastupio na dva svjetska prvenstva i postigao 20 golova u 57 utakmica za Kolumbiju.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider