Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigli na vrata raja

Igrač Gorice postao heroj reprezentacije: Zabio dva važna gola, jedan je pravo remek-djelo

Uzdanica Gorice briljira po afričkim i hrvatskim travnjacima.

Farouk Miya (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gorica je najugodnije iznenađenje ove sezone HNL-a, a jedan od najzaslužnijih je Farouk Miya. Novi prvoligaš je sjajno krenuo u sezonu i trenutno zauzima četvrto mjesto, a 20-godišnji ofenzivac koji je stigao iz Standard Liegea u taj je uspjeh ugradio dva gola.

Miyi jednako dobro, ako ne i bolje, ide i u reprezentaciji Ugande. Gorički as postao je heroj ove afričke države kada je u jednoj od ključnih utakmica kvalifikacija zabio dva gola. Na gostovanju u Lesotu zabio je u 6. i 35. minuti za pobjedu 2:0, a posebno je atraktivan bio drugi pogodak.

Miya je pogodio iz slobodnog udarca s lijeve strane. Svi su očekivali centaršut, ali Miya je iznenadio vratara - precizno je pogodio, a lopta se od grede odbila u mrežu. Majstorski pogodak iz slobodnjaka pogledajte ovdje.

Još samo teoretski mogu ispasti

Uganda je zahvaljujući njegovim golovima stigla na korak do plasmana na Afrički kup nacija koji će se sljedeće godine održati u Kamerunu. Trenutno su prvi u skupini s 10 bodova, pet više od Tanzanije i šest od Zelenortske Republike, koje teoretski još mogu izbaciti Ugandu.

Na prvenstvo idu prve dvije momčadi, a do kraja su ostale još dvije utakmice. Miya je bio u sastavu Ugande i na prošlom prvenstvu 2017., na kojem su zauzeli 13. mjesto. Bio im je to povratnički nastup nakon 1978. kada su ostvarili najveći uspjeh osvojivši drugo mjesto.

Miyi je majstorski slobodnjak bio 11. gol za Ugandu u 30 nastupa – vrlo impresivne brojke kada se uzme u obzir da mu je tek 20 godina. S Goricom je ovoga ljeta potpisao dvogodišnji ugovor s mogućnošću produžetka na još jednu sezonu. Čini se kako je Gorica napravila sjajan posao s ovim igračem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider