Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Fajterska predstava Modrih: Petković podsjetio na Asanovića, a Perić na Zajeca

Dinamo je u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka protiv norveškog Rosenborga ostvario odličan rezultat, a uz to je pokazao i da ima bolju momčad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo će u Norvešku otputovati s velikom prednošću. Da je Modrima prije utakmice netko ponudio pobjedu od 2:0, vjerujemo da bi je objeručke prihvatili. Mogao je Dinamo možda i uvjerljivije slaviti, ali moglo je završiti i nepovoljnije. Stoga Modri mogu biti više nego zadovoljni.

Naravno da je to rezultat koji ništa ne jamči i može se stići, no Dinamo nije samo pobijedio nego je i pokazao da je bolja momčad od Rosenborga, što se pretpostavljalo i prije utakmice. Dinamo je bio favorit i opravdao je tu ulogu.

Norvežani nisu loša momčad, dapače, pokazali su da mogu opasno zaprijetiti. Fizički su doista moćni, no čini nam se da su u kvalitativnom smislu ipak za dvije-tri stepenice ispod hrvatskog prvaka. Modri nisu briljirali, nije to bila rapsodija, ali odigrali su točno onako kako treba. Dovoljno za sigurnu pobjedu.

Bjelica zna igrati na rezultat, Perić postaje važna uzdanica

Bjeličina momčad još jednom je pokazala da zna igrati na rezultat. Modri su u taktičkom smislu položili ispit. Igrali su i pametno i hrabro. Znalo se da je forte Norvežana skok-igra, da su jako opasni nakon prekida. Međutim, uža obrana Dinama bila je cijelu utakmicu dovoljno koncentrirana. Dino Perić odigrao je još jednu zapaženu partiju.

Perić polako izrasta u važnu Dinamovu uzdanicu. Igra staloženo i mirno, dobar je u duelu, a prilično je jak i na lopti. Iako je prilično visok i pomalo nezgrapan, dosta je hitar te ima vrlo dobru kontrolu i pregled igre. Iznosi loptu prilično suvereno. Po tome nas je podsjetio na Zajeca.

Zadnji red je bio na razini zadatka. Cijela momčad bila je disciplinirana, bilo je pogrešaka, ali nije bili prevelikih iskakanja iz tračnica, što se znalo dogoditi u nekim prijašnjim utakmicama. U prvom poluvremenu bilo je problema na desnoj strani. Stojanović nije imao dovoljnu pomoć Hajrovića i ostatka veznog reda, a Adegbenro je pokazao da je stvarno nezgodan. U drugom dijelu bolje su zatvorili tu problematičnu stranu.

Modri su se uglavnom dobro postavljali kod prekida, dobro su pokrivali prostor i najopasnije igrače gostiju. U duele su ulazili čvrsto i odlučno, na agresiju su odgovarali agresijom. Odigrali su fajterski, izrazito samopouzdano. Govorom tijela pokazivali su da su čvrsto uvjereni kako su bolja momčad.

Petković lakat podsjeća na Asanovićev

Čvrstinom i angažmanom posebno se istakao Bruno Petković. Napadač Dinama lavovski se borio s fizički snažnim norveškim stoperima. Osim što je izborio i realizirao jedanaesterac, Petković je bio odličan i u polju. Kao i obično, prihvaćao je i dijelio lopte, a nije zazirao ni od duela. Njegov lakat dobro su osjetili obrambeni igrači gostujuće momčadi. Iz Petkovićeva lakta sijevalo je kao nekoć iz Asanovićeva. U nekoliko navrata dueli su bili na granici MMA meča. Bilo je to pravo hrvanje.



Recept za uzvrat je isti: protiv momčadi tipa Rosenborga, koje igru temelje na dugim loptama i skok-igri, treba spustiti loptu na zemlju i strpljivo plesti mrežu. Šansa će sigurno doći. Obrana Rosenborga sklona je fatalnim pogreškama. Norvežani su ih u Maksimiru napravili nekoliko, Dinamo je iskoristio dvije.

U Trondheimu bi ih moglo biti još i više. Rosenborg mora riskirati, mora napasti, mora se kad-tad otvoriti, a to znači da će Modri imati puno prostora za razvijanje ubitačne kontre, u čemu su zapravo najbolji. Dinamo ima odličan rezultat, a uz to je očigledno i bolji od Rosenborga. Modri ovu šansu jednostavno moraju iskoristiti. Liga prvaka je na dohvat ruke.

Ljestvica nacionalnih koeficijenata za sezonu 2020./2021. (Screenshot: Trebat će čudo, ali nije nemoguće: Hrvatskim klubovima se otvara povijesna prilika divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider