Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapetan iz snova

Suarez bi mogao nešto naučiti: Fair-play potez koji je oduševio nogometni svijet!

Fair-play potez za svaku pohvalu viđen je u nedjelju na utakmici njemačke Bundeslige II.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatno iskrena gesta viđena je minulog vikenda u drugom razredu njemačkog nogometa na utakmici Darmstadta i Bochuma. Domaćin je vodio 1:0 kada se kapetan gostiju Felix Bastians sjurio u kazneni prostor i pao. Sudac Benedikt Kempkes je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, igrači Darmstadta su ga okružili da se požale na njegovu odluku, a onda se među njima do djelitelja pravde probio Bastians.

Kapetan gostiju je rekao sucu da dodira nije bilo, nakon čega je on promijenio svoju odluku. Igrači Darmstadta odmah su čestitali Bastiansu na iskrenosti i fair-play potezu.

Kao što smo rekli, Bochum je u tom trenutku gubio 1:0, a jedanaesterac bi im omogućio da se vrate u utakmicu. No pitanje je bi li do kraja kreirali preokret, koji su napravili nakon što je utakmica nastavljena. U razmaku od pet minuta (81. do 86. minute) Bochum je postigao dva pogotka i upisao sva tri boda.

"Ako me sudac pita da li me dirao suparnički igrač u situaciji kada nije, ne mogu reći da jest. Ja moram biti uzor svojim suigračima. Kao kapetan moram biti iskren, iako je to ponekad vrlo teško", rekao je Bastians nakon utakmice.

Trener poraženog Darmstadta Torsten Frings imao je samo riječi hvale za stopera gostiju.

"Najveći komplimenti! Ovo je zaista rijetkost u profesionalnom nogometu. Ne mogu napraviti ništa drugo nego skinuti kapu i čestitati Bastiansu na ovom potezu".

Trener iskrenog kapetana nije bio oduševljen njegovim potezom, ali mu nije zamjerio.

"Neću mu reći da to nastavi raditi u budućnosti, ali neću mu reći ni da prestane".

Zaista je šteta kada vidimo da najbolji igrači svijeta, skupo plaćeni nogometaši na redovitoj bazi pokušavaju simulirati i prevariti suca da pokaže na bijelu točku. Možda će, kada vide ovaj iskreni potez Bastiansa koji je u konačnici maksimalno nagrađen, promijeniti svoj način razmišljanja i barem malo prestati s tom praksom - pokušaja prevare.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider