Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve manje dragulja

Dinamovo blago u rukama amatera: "Velikom klubu to se ne smije događati. To je sramotno i ponižavajuće"

Fabijan Komljenović u velikom videointervjuu za gol.hr govori o problemima i perspektivama Dinamove škole nogometa.

Fabijan Komljenović Dinamovo je dijete i zajedno s Bobanom i Prosinečkim član je čuvenog zlatnog trija juniorske generacije Modrih iz sredine 80-ih, a kao trener proveo je petnaestak godina u Dinamovoj školi nogometa i odgojio mnoge poznate igrače.

Stoga je Komljenović jedan od najmjerodavnijih da ocijeni rad Dinamove škola nogometa, za koju će mnogi reći da je u krizi te da više ne izbacuje kao prije talentirane i potentne igrače za prvu momčad.

"Mene je Dinamo praktički iškolovao, formirao me kao čovjeka. U njemu sam proveo najljepše trenutke, tako da Dinamu kao klubu mogu reći samo hvala", u uvodu je istaknuo Komljenović da ne bi bilo neke zabune i onda se prebacio na spomenutu problematiku i dao je svoj kritički osvrt.

"U Dinamu je trenutačno situacija takva kakva jest. Malo mi to sve ne štima. Bio sam 15 godina u Dinamu, mislim na rad u omladinskoj školi. Nema što nisam radio; od limača do prve momčadi. Bila je sjajna atmosfera, stvarali smo jako puno igrača, bilo je i kvalitetnih trenera. Ne samo što smo igrače stvarali, Dinamo je stvorio i jako puno mladih trenera koji su danas poznati. Da ih ne nabrajam. Tako da je bilo jako ugodno i lijepo raditi u Dinamu. Meni je i danas lijepo doći u Maksimir, ali mi nije ugodno slušati sve ovo što se događa oko Dinama", kaže naš sugovornik i nastavlja:

Fabijan Komljenović i Nikola Jurčević Fabijan Komljenović i Nikola Jurčević (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

"Znači: da škola ne funkcionira, da nije na razini kakvoj bi trebala biti. Temelje su imali jako dobre. Ne može se dogoditi da jedan direktor ili voditelj škole nema euro pro licencu. Dinamo je veliki klub, to mu se ne smije događati. Toga ne smije biti ni u Rudešu. Takvi ljudi postoje, Dinamo ih može zvati, ako treba i stranca. Ne smije se dogoditi da u zadnje tri-četiri godine promijene tri sportska direktora, a nemaju licence i vode se na nekog drugog. To je sramotno i poražavajuće. I već je od te točke nešto poljuljano i uzdrmano. Vjerujem da će u Maksimiru naći snage da to izguraju na pravi put jer imaju puno iskustvo."

Vi ste trenutačne probleme koji pogađaju Dinamo najavili još prije godinu ili dvije.

"Ma, i prije više godina. Kada sam odlazio u ljubljansku Olimpiju na mjesto sportskog direktora, a to je bilo 2018., već tada sam vidio u kojem to smjeru ide. Ja sam privržen plavoj boji, to svi znaju, ma, ne volim to ni pričati. Međutim, razgovarao sam tada s Markom Vukelićem, sposoban je dečko, radi dugi niz godina u sustavu Dinama. Rekao sam mu da se bojim da će škola krenuti nizbrdo. Već tada je sve to bilo malo poljuljano. Kada sam vidio kako tko dolazi, tko ulazi u klub, koji su treneri… A treneri moraju biti formirani za određenu selekciju. I sve skupa to ne ide u dobrom smjeru. To polako ide prema sve lošijem."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider