Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borit će se s emocijama

Rooney potvrdio prolaz svog novog kluba, ždrijeb mu donio utakmicu koju će mu biti najteže igrati

I dok na ljestvici Championshipa kaskaju za onim najboljima, u FA kupu Derby County jako dobro gura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wayne Rooney se u siječnju ove godine nakon avanture duge godinu i pol u američkom D. C. Unitedu vratio u Englesku, ali ne u jedan od svoja dva najdraža kluba (Everton, Manchester United) već u drugi rang natjecanja - Championship.

Potpisao je za Derby County za kojeg je odigrao već osam utakmica i postigao tri pogotka, a sinoćnjim zgoditkom potvrdio je prolaz svog kluba u osminu finala FA kupa.

Derbyju ne ide dobro u Championshipu, tek su 13. na ljestvici i zaostaju čak 10 bodova za mjestima koja vode u play-off za Premierligu, ali su zato u FA kupu izborili mjesto među 16 najboljih.

Ždrijeb ih je spojio s Manchester Unitedom, a dobra vijest u cijeloj priči je što će ipak igrati na svom stadionu Pride Park.

Bit će to izuzetno emotivan dvoboj za Rooneyja koji je jedna od najvećih legendi Manchester Uniteda. U 13 godina koliko je proveo na Old Traffordu zabio je 253 gola i upisao 146 asistencija, osvojivši pritom pet puta Premierligu i Ligu prvaka (2008.).

Od ostalih parova osmine finala izdvajamo okršaj Chelsea - Liverpool gdje će sigurno biti žestoko.

gol expired Jednostavno su najbolji bez obzira na to s kakvom momčadi istrče: "Djeca" Liverpoola izborila 5. kolo FA Cupa divider

Osmina finala FA kupa:

Sheffield Wednesday - Manchester City
Reading - Sheffield United
Chelsea - Liverpool
West Bromwich Albion - Newcastle United
Leicester - Birmingham
Derby County - Manchester United
Portsmouth - Arsenal
Tottenham / Southampton - Norwich

Bivši Rakitićev klub uzda se u Ivanovu suprugu: Seksi Raquel mogla bi odigrati važnu ulogu Ivan Rakitić i Raquel Mauri (Foto: Instagram) Ivan Rakitić i Raquel Mauri (Foto: Instagram) Ivan Rakitić, Raquel Mauri (Foto: Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider