Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luda utakmica

Manchester United za dlaku izbjegao povijesnu blamažu! Imali su 3:0 protiv drugoligaša, ali prošli na jedvite jade

Nakon dramatične borbe i izvođenja jedanaesteraca na Wembleyju nogometaši Manchester Uniteda su s ukupnih 7:5 pobijedili drugoligaša Coventry

Bruno Fernandes (Foto: Afp)

Nakon dramatične borbe i izvođenja jedanaesteraca na Wembleyju nogometaši Manchester Uniteda su s ukupnih 7-5 pobijedili drugoligaša Coventry te su izborili finale engleskog FA kupa.

Tako će se 25. svibnja ponoviti mančestersko finale. Dvoboj za naslov pobjednika će igrati Manchester United i Manchester City kao i prošle sezone kada je City pobijedio 2:1.

Sve do 71. minute bilo je 3:0

Sve do 71. minute polufinalnog ogleda Manchester United je vodio s velikih 3:0 protiv Coventryja, trenutačno osme momčadi engleske druge lige. No, Coventry se vratio, izjednačio na 3:3 i bio milimetrima blizu finala, ali je na kraju pokleknuo prilikom udaraca s bijele točke.

Činilo se da je Manchester United slomio Coventry nakon sat vremena igre. U tom trenutku je vodio 3-0 nakon pogodaka McTominayja u 23., Maguirea u nadoknadi prvog dijela i Brune Fernandesa u 58. minuti.

Josip Stanišić VIDEO Stanišić heroj Apotekara, spasio savršeni niz golom u 97. minuti! divider

Uporni drugoligaš imao je itekako snage za odgovor te je prvo Simms u 71. minuti smanjio na 1:3, dok je O'Hare u 79. iz daljine, uz pomoć Wan-Bissake, pogodio za 2:3. Svim snagama krenuo je Coventry po treći pogodak i produžetke koje je osigurao kada je Wright u 95. minuti pogodio s bijele točke za 3:3.

Coventry bio bolji u produžecima

U dodatnih 30 minuta nije bilo golova, makar su obje momčadi stvorile brojne prilike za pogodak, a čak je Coventry bio bliži prolasku. U drugom produžetku je Simms naciljao gredu, dok je u posljednjim sekundama Coventry postigao i burno proslavio četvrti gol koji je dao Torp. Nažalost po drugoligaša pogodak je poništen zbog minimalnog zaleđa.

Luka Sučić Red Bull na hrvatski pogon: Sučić strijelac, Šimić asistent divider

O pobjedniku se odlučivalo u udarcima s bijele točke gdje za Coventry jedanaesterce nisu realizirali O'Hare i Sheaf, a za Manchester United Casemiro. Pogodak odluke dao je Hojlund za veliko slavlje Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider