Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo će ovo zaboraviti

Grbićev debi u Engleskoj iz noćne more: Na domaćem terenu primio pet komada

Pet primljenih golova nikako nije ohrabrujući start za nekadašnjeg golmana Hajduka i Lokomotive.

Ivo Grbić (Foto: Afp)

U prvoligaškom duelu četvrtog kola engleskog FA kupa nogometaši Brightona u gostima su pobijedili Sheffield United s čak 5:2.

Junak pobjede Brightona bio je Portugalac Joao Pedro koji je postigao tri pogotka, od čega dva udarcima s bijele točke. U završnici prvog dijela za domaći sastav su strijelci bili Hamer i Osula, dok je prvi pogodak za goste dao Bounanotte, kada je fantastično pogodio rašlje s 25 metara udaljenosti. U nadoknadi je slavlje gostiju zaokružio Welbeck za konačnih 5:2.

Vrlo ružnu premijeru u Sheffield Unitedu tako je imao hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić koji je prije nekoliko dana napustio madridski Atletico te stigao u Sheffield United, inače posljednju momčad na ljestvici Premier lige. Pet primljenih golova nikako nije ohrabrujući start za nekadašnjeg golmana Hajduka i Lokomotive.

U Liverpoolu su se također sudarili premierligaši, a Luton je iznenadio Everton i pobijedio 2:1. Pobjednički pogodak Luton je postigao u 96. minuti, a strijelac je bio Woodrow. Prije toga su gosti vodili 1:0 nakon autogola Mikolenka u 39. minuti, dok je jedini pogodak za Evertonu dao Harrison u 55. minuti.

Leicester, donedavni premierligaš, a sada vodeća momčad Championshipa, lako je pred svojim navijačima pobijedio Birmingham 3:0. Sve golove Leicester je postigao u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Vardy u 47., Akgun u 72. te Praet u 88. minuti.

Leeds i Plymouth će ponoviti utakmicu jer je prva, u Leedsu, završila 1:1, dok je nižerazredni Maidstone iznenadio Ipswich, drugu momčad na ljestvici Championshipa te je u gostima slavio 2:1. Gol odluke dao je Corne u 66. minuti.

U prethodna dva dana četvrto kolo FA kupa su preskočili samo Bournemouth i Manchester City, dok će ponovljene utakmice igrati Aston Villa - Chelsea, Nottingham Forest - Bristol City i Coventry - Sheffield Wednesday.

U nedjelju se sastaju West Bromwich - Wolverhampton, Watford - Southampton, Liverpool - Norwich i Newport City - Manchester United, dok u ponedjeljak igraju Blackburn - Wrexham.

FA kup, 4. kolo:

Ipswich - Maidstone 1:2 (Sarmiento 56 / Reynolds 43, Corne 66)

Leicester - Birmingham 3:0 (Vardy 47, Akgun 72, Praet 88)

Leeds - Plymouth 1:1 (Anthony 31 / Randell 73)

Everton - Luton 1:2 (Harrison 55 / Mikolenko 39-ag, Woodrow 90+6)

Sheffield United - Brighton 2:5 (Hamer 44, Osula 45+8 / Bounanotte 14, Joao Pedro 29-11m, 52-11m, 67, Welbeck 90+7)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider