Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spursi na kraju uvjerljivi

Kaos u Londonu: Tottenham izbacio trećeligaša, nove kontroverze videotehnologije

Tottenham je visokom pobjedom izbacio Rochdale, ali nakon utakmice glavna je tema suđenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eksperimentalno korištenje videotehnologije u engleskom FA Cupu izazvalo je nove kontroverze u susretu Tottenhama i trećeligaša Rochdalea. Nakon 2:2 u prvom susretu, Spursi su u ponovljenoj utakmici pobjedom 6:1 izborili četvrtfinale.

Međutim glavna tema nakon utakmice je VAR. Sudac je u nekoliko navrata zaustavljao utakmicu kako bi potražio pomoć videotehnologije. Zastoji su izazvali opću zbunjenost među gledateljima, posebno onima koji su bili na utakmici u hladnom Londonu, a sudac je donio nekoliko spornih odluka koje su izazvale lavinu komentara na društvenim mrežama. 

Ocjena mnogih navijača i komentatora je da ovakva kaotična upotreba VAR-a baš i ne pomaže sucima te da duge stanke narušavaju ritam igre. No ima i onih koji brane VAR te smatraju da novoj tehnologiji treba dati vremena.

Prvi sporni detalj dogodio se u sedmoj minuti. Erik Lamela je zabio nakon odbijanca, a sudac je nakon pregledavanja snimke poništio gol zbog prekršaja u napadu Fernanda Llorentea koji je prethodio udarcu Lamele. Iako je igrač Rochdalea završio na podu, bilo je obostranog povlačenja u tom duelu i dojam je da je sudac prestrogo poništio vodeći pogodak Tottenhama.

Heung-Min Son je u 23. minuti ipak doveo Spurse u vodstvo. U 25. minuti VAR je ponovno u akciji, ovaj put je pomogao Tottenhamu koji je umjesto slobodnog udarca dobio jedanaesterac, ali tek nakon tri minute pregledavanja snimke. Son je zabio, ali je stao u zaletu i gol je poništen. Prema mišljenju engleskih sudačkih analitičara, ovaj put opravdano.

Rochdale je u 31. minuti šokirao Wembley i izjednačio, a do kraja poluvremena su mogli i povesti, ali su u 45. minuti pogodili vratnicu. Čini se da je neobično prvo poluvrijeme naljutilo Spurse koji su u nastavku pregazili protivnika. Trostruki strijelac bio je Llorente, Son je svojim drugim golom povisio na 5:1, dok je konačni rezultat postavio Kyle Walker-Peters.

Parovi četvrtfinala, 17. ožujka:

Swansea - Tottenham
Manchester United - Brighton & Hove Albion
Leicester - Chelsea
Wigan - Southampton

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider