Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekratka aerodromska pista

Evo zašto je Rijeka odgodila HNL utakmicu i kako se pokojni Ćiro bojao smrti

Pred nogometašima Rijeke je prva utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige protiv B36 Torshavna.

Još od prošlog tjedna zna se da se utakmica četvrtog kola HNL-a Gorica - Rijeka neće igrati ovaj vikend. Riječani su iskoristili pravo koje Hrvatski nogometni savez daje svakom klubu koji sudjeluje u kvalifikacijama za UEFA-ina natjecanja i iskoristili svoj "džoker odgoda", što se u prvi mah činilo čudno.

Međutim, u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu Igor Ćurković i Mateo Pukšar su objasnili kako razlog riječke odgode nije bio nekakav strah od Gorice.

"Utakmica Gorica - Rijeka je odgođena jer nije bio u pitanju protivnik nego je nemoguće doći do Farskih Otoka tek tako. Trebaju ti posebno obrazovani piloti, s posebnim avionima te mogu dovesti do otočića, inače ne možeš letjeti čarterom nego redovnim linijama, a kad ideš redovnim linijama onda to traje dan-dva duže nego inače", prepričao je Ćurković.

Pukšar je podsjetio:

"Mislim da je Dinamo 1994. gostovao na Farskim Otocima i tamo je pokojni Ćiro mislio da će umrijeti. Čak su i odgodili to slijetanje pa su drugi put išli. Uglavnom, to je jedna od najkraćih aerodromskih pista u Europi i stalno je jak vjetar. Može se letjeti samo iz Kopenhagena redovnom linijom. Imaju 50.000 stanovnika, više ovaca nego stanovnika. Pričaju danski i oni su visoko autonomna danska zajednica koja je zapravo samostalna država, ali su pod protektoratom Danske."

Cijela četvrta epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider