Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odšteta, plaća, bonusi...

Otkrivamo pozadinu novog Dinamovog transfera: Roje se razne priče, evo koje su prave cifre

Lukas Kačavenda potpisao je ugovor s Dinamom pod vrlo sličnim uvjetima koji su ponuđeni Marinu Šotičeku…

Lukas Kačavenda (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Sada već bivši ofenzivni veznjak Lokomotive Lukas Kačavenda danas je potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom, baš kako su i najavili u Maksimiru.

Lukas Kačavenda i Sandro Kulenović Dinamo potvrdio Kačavendu, Talijani otkrili detalje posla divider

Fiksna odšteta 750 tisuća eura

Izvori bliski Plavim salonima kažu da je riječ o četverogodišnjem ugovoru. Neki talijanski novinari spominju cifru od 1,8 milijuna eura odštete, no čujem da je riječ o bitnom manjem iznosu, oko 750 tisuća eura plus bonusi i određeni postotak od sljedećeg transfera.

Kačavenda prihvatio uvjete koji su nuđeni Šotičeku

Zanimljivo je da je Kačavenda pristao na slične uvjete koji su nuđeni Marinu Šotičeku, koji ih je odbio i odlučio se prijeći u Basel. Plaća će mu biti identična kao što je nuđena Šotičeku, dakle progresivna s obzirom na broj nastupa.

Angela Carini i trener Poražena Talijanka otvorila dušu nakon kontroverznog meča sa spornom boksačicom: ''Nikad nisam osjetila ovakav udarac'' divider

Upiše li 25 nastupa u sezoni, što je posve realno, imat će mjesečnu plaću 17,5 tisuća eura. Ponešto su različiti bonusi za ostvareni broj pogodaka i asistencija. Kad tu dodamo još premiju za plasman u UEFA-ine kupove, to je najmanje Europska liga, za koju je premija 75 tisuća eura, a za Ligu prvaka dvostruko veća, Kačavenda bi na godišnjoj razini mogao zarađivati oko 300 tisuća eura.

Kačavenda želio ići na pripreme s Dinamom

Mnogima nije bilo jasno kako to da Kačavenda cijelo ljeto trenira s Dinamom, a igrač je Lokomotive. Stvar je vrlo jednostavna. To je bila odluka samog igrača koji je radije otišao na pripreme s Dinamo i htio se dokazati pred očima trenera Modrih Sergeja Jakirovića.

Sergej Jakirović Dinamo mijenja travnjak i sprema iznenađenje za navijače: Modri danas potpisuju novog igrača divider

Dinamo je postupio odgovorno i racionalno. Poznato je da je Kačavenda imao velikih problema s koljenima. Imao je dvije teške operacije i morao je proći mukotrpan proces rehabilitacije. Prošlog ljeta je došao na posudbu u Dinamo iz Lokomotive, no zbog problema s koljenom morao je na novu operaciju i nije upisao niti jedan nastup za Modre.

Položio test na pripremama

Stoga su u Maksimiru puhali i na hladno kada mu je krajem lipnja istekla posudba. U Dinamu su htjeli vidjeti u kakvom je stanju 21-godišnji veznjak, koji je prije dvije-tri godine važio za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa.

Modri su testirali Kačavendu na pripremama, treninzima i prijateljskim utakmicama, a on je uspješno položio ispit. Ne samo da je pokazao da se dobro oporavio i da ne osjeća nikakve zdravstvene probleme već je pružio i nekoliko vrlo dobrih partija.

Važna karika

Zbog toga su u Dinamu digli rampu i odlučili ga otkupiti od Lokomotive. Trener Jakirović izrazio je zadovoljstvo Kačavendinom formom i na njega ozbiljno računa u predstojećoj sezoni.

Naravno da nitko ništa ne može tvrditi sa sigurnošću, s ozljedama se nikad ne zna, uvijek je to određeni rizik, no dojam je da bi se Kačavenda mogao vratiti na staze uspjeha i ostvariti zapaženu karijeru. U Dinamu su očito dobro promislili o svemu i zaključili da ga se isplati otkupiti. U Maksimiru se nadaju da će bti važna karika u pohodu na Ligu prvaka i novi naslov hrvatskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta