Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Daleko smo od Liga petice

Pitate se koliko zarađuju naši suci? Glavna su tema razgovora, a rijetko bi tko za ovaj novac trpio paljbu

Suci su postali glavna tema u hrvatskoj nogometnoj javnosti proteklih dana.

Ivan Bebek (Foto: Ronald Goršić / Cropix)

Snimke iz VAR sobe s utakmice Hajduka i Varaždina dolile su ulje na vatru već uzavreloj atmosferi, a danas su se pojavile i snimke s utakmice Dinama i Rijeke.

Sudački posao sve je teži, pritisak sve veći, a malotko uopće želi i ima petlje komentirati suđenje iz kola u kolo. Sudac Igor Pajač jučer je na Poljudu dočekan glasnim zvižducima, a često se s tribina naših stadiona začuje prozivanje HNS-a zbog suđenja.

Luka Modrić VIDEO Pojavila se snimka Modrićeve golčine iz drugog kuta, izgleda sjajno divider

Od uvođenja VAR-a u proljeće 2020. godine, koji je trebao biti rješenje za 90 posto spornih situacija, kao da se još pogoršalo stanje i sve se više priča o suđenju i kriterijima. Lako je s kauča komentirati, a mi smo se zapitali koliko naši suci zarađuju s obzirom na što sve prolaze prije, tijekom i nakon utakmica.

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku uoči ove sezone (2023./2024.) o visini naknada službenim osobama te su povećali prihode naših elitnih sudaca.

Glavnom sucu 500 eura, VAR sucu 280 eura

Naknada glavnog suca u SuperSport HNL-u je 500 eura, dok će pomoćni suci inkasirati po 280 eura. Četvrti sudac ima 120 eura, VAR sudac 280 eura, a AVAR 140 eura. Delegat i kontrolor dobiju po 200 eura.

Suci za drugi rang hrvatskog nogometa moraju se zadovoljiti nešto lošijim honorarom, glavnom sucu pripada 200 eura, pomoćnom 130 eura, četvrtom sucu 70 eura, a delegatu i kontroloru suđenja po 120 eura.

Transparent Torcide na utakmici Hajduka i Varaždina Torcida podignula transparent na poljskom jeziku: Evo o čemu se radi divider

Daleko smo od Liga petica u kojima suci zarađuju gotovo basnoslovne cifre. Tako u Španjolskoj glavni sudac za jednu utakmicu La Lige inkasira 6150 eura, u Bundesligi 3800 eura, dok u Italiji oko 3500 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider