Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stižu englezi

Evo koliko je Dinamo zaradio prolaskom u osminu finala, a veseli i mjesto među najboljim klubovima Europe

Razliku između Dinama i Tottenhama dobro ilustrira tržišna vrijednost obje momčadi.

Dinamo je u osmini finala Europske lige izvukao jednog od najjačih mogućih protivnika, moćni engleski Tottenham.

Među parovima se izdvaja pravi klasik, sudar višestrukih prvaka Europe: Manchester United - Milan. Svakog od ovih protivnika mogao je izvući i Dinamo, a izvukli su jednog od glavnih favorita za naslov.

Kladionice favoritima drže tri engleska kluba: Manchester United je prvi s oko 22 posto izgleda, pa zatim Tottenham s oko 17 posto, pa Arsenal s oko 13 posto. A Dinamo je pri dnu, s oko jedan posto izgleda. Slabije stoji samo norveška senzacija: Molde. Stoga, u sudaru protiv Tottenhama.

gol expired Ludnica u HNL-u: Osijek gubio 2:0 protiv Varaždina pa pobijedio, Mierez i Santini pokazali klasu divider

Dinamo prema kladionicama ima samo oko 17 posto izgleda za plasman dalje! A Tottenham oko 83 posto. Zapravo: baš je Dinamo najvećiautsajder u svim parovima osmine finala!

Razliku između Dinama i Tottenhama dobro ilustrira tržišna vrijednost obje momčadi. "Modri" vrijede oko 103 milijuna eura, a "Spursi" oko 720 milijuna eura: sedam puta više! Međutim, Dinamo u taj meč ulazi bez pritiska, jer već do sad napravili su ogroman posao.

gol expired Šok za Španjolce: Koeman počeo krvariti pred novinarima zbog problema sa srcem divider

Sezonu su počeli u kvalifikacijama za Ligu prvaka, izbacili rumunjski Cluj, pa ispali od mađarskog Ferencvarosa. Pa su se prebacili u Europsku ligu, izbacili estonsku Floru. U skupini su ispobjeđivali: i ruski CSKA, i nizozemski Feyenoord, i austrijski Wolfsberger, i osvojili skupinu. I onda sinoć izbacili i ruski Krasnodar i izborili veliki sudar s Tottenhamom.

Sinoćnjim trijumfom protiv Krasnodara, Dinamo je samo od UEFA-inih nagrada zaradio još milijun i pol eura! Odnosno ukupno: oko 12 milijuna eura ove sezone.

gol expired Mourinhu se neće ostvariti želja da opet igra na Maksimiru? Upitno je gdje će igrati Dinamo i Tottenham divider

A na službenoj UEFA-inoj ljestvici od danas je na visokom 35. mjestu među svim europskim klubovima. Sezonu su počeli na 49. mjestu. Taj njihov visoki koeficijent važan je zbog statusa u budućim europskim ždrjebovima.

Dinamo i Tottenham prvu utakmicu igrat će za dva tjedna: 11. ožujka. A uzvrat je sedam dana poslije. Međutim, zbog pandemijskih pravila: još nije sigurno hoće li se igrati u Zagrebu i Londonu, niti kojim redoslijedom

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider