Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
španjolci nemoćni

Mladi Elf na tronu: Prekrasan pogodak Weisera za titulu prvaka Europe

Iako je Španjolska bila osjetni favorit u finalu, sjajna taktika i prekrasan pogodak omogućili su mladim Nijemcima da osvoje europsku krunu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka nogometna reprezentacija do 21 godine osvojila je naslov europskog prvaka svladavši u finalu u Krakowu Španjolsku sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Weiser u 40. minuti.

Nijemci su bili bolji od samog početka, no Španjolci su se uspješno branili od svih opasnih pokušaja sve do 40. minute. Tada je Toljan ubacio s desne strane, a Weiser trzajem glavom prebacio vratara u savršenom luku i pogodio suprotni dio španjolskog gola.

I u nastavku je Njemačka imala bolje prilike, ali nije uspjela zabiti drugi pogodak kojim bi riješila pitanje pogotka. Najbolju priliku imao je Dani Ceballos, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora prohujao je pored gola. Mlada Furija imala je dominaciju u završnici, ali nije uspjela opasnije zaprijetiti njemačkom golu. 

Za Njemačku je ovo drugi naslov europskog prvaka u ovoj dobnoj kategoriji, najbolja je bila i 2009.

Španjolskoj je ovo bio deveti nastup u finalu EP-a U-21, a ostala je na četiri naslova (1986, 1998, 2011, 2013), dok je tri puta (1984, 1996, 2017) gubila završne dvoboje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider