Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Česi iznenadili Arsenal

Manchester United najbliže polufinalu Europske lige, preokret Rome u Amsterdamu

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niti jedan domaćin u prvim utakmicama četvrfinala nogometne Europske lige nije uspio ostvriti pobjedu, štoviše samo je Arsenal odigrao neodlučeno na svom Emiratesu protiv praške Slavije, dok su sva tri preostala susreta okončana uspjesima gostiju.

Dinamo je izgubio u Maksimiru od Villarreala s minimalnih 0:1 golom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti, dok su Manchester United i Roma ostvarili još bolje rezultate na gostovanjima kod Granade, odnosno Ajaxa.

Manchester United opravdao je ulogu velikog favorita protiv Granade i stigao do pobjede od 2:0. Prvi je pogodak postigao Rashford u 31. minuti nakon duge lopte Lindelofa, dok je konačni rezultat postavio Bruno Fernandes iz kaznenog udarca u 90. minuti.

gol expired Villarreal u izjednačenoj utakmici srušio Dinamo u Maksimiru, nesretni Theophile skrivio penal divider

Roma je u Amsterdamu svladala Ajax sa 2:1 iako je domaćin poveo krajem prvog poluvremena kada je Klaassen u 39. minuti odlično završio akciju u kojoj je kombinirao s Tadićem. Imao je Ajax odličnu priliku za povećanje vodstva, no Tadić u 53. minuti nije iskoristio kazneni udarac, a za toj je vrlo brzo bio kažnjen. Roma je do poravnanja stigla u 57. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Scherpena kojemu je ne odviše dobar slobodni udarac Pellegrinija prošao kroz ruke, da bi preokret kompletirao Ibanez lijepim pogotkom u 87. minuti nakon kornera.

Arsenal i Slavia Prag su u Londonu igrali 1:1, a oba gola postignuta su u samoj završnici. Arsenal je poveo golom Pepea u 86. minuti iz brzog protunapada nakon kronera gostiju, a poravnao je Holeš u četvrtoj minuti nadoknade kada se najbolje snašao u gužvi pred domaćim vratima.

Uzvrati su za tjedan dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider