Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
efikasne prve utakmice

Lyon okrenuo Romu, Kalinić primio pet komada u porazu

Lyon je u prvoj utakmici osmine finale Europske lige pobijedio Romu s 4:2, dok je Lovre Kalinić na golu Genta primio čak pet pogodaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vratar Lovre Kalinić primio je čak pet golova u domaćem porazu Genta 2-5 od Racing Genka u prvom susretu osmine finala Europske lige. Kalinić je već u prvom poluvremenu primio četiri gola, a u nastavku susreta još jedan.

Kalinićevu mrežu je načeo Ruslan Malinovsky sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 21. minuti. Izjednačio je Samuel Kalu u 27. minuti, međutim svega pet minuta kasnije gosti su ponovo u vodstvu. Nažalost, kod drugog pogotka Racinga pogriješio je Kalinić otišavši u prazno, a Omar Colley je lagano zabio u prazna vrata. Do kraja poluvremena Mbwana Samatta (42), Jere Uronen (45) su zabili još dva pogotka za Racing Genk.

GENT - GENK 2:5

Kalifa Coulibaly je u 61. minuti smanjio na 2-4, a u 68. minuti domaćin je mogao smanjiti na svega gol zaostatka, ali je Perbet promašio kazneni udarac. Kazna je stigla u 72. minuti kada je Samatta svojim drugim golom doveo goste do prednosti 5-2. Očajno izdanje domaćina upotpunio je Anderson Esiti zaradivši crveni karton u 84. minuti.

Bila je to prva pobjeda Racinga na gostovanju u Gentu nakon listopada 2013.

Sjajnu utakmicu vidjeli smo i u Lyonu gdje je domaćin pobijedio Romu 4-2. Lyon je vodio 1-0, Roma je okrenula rezultat i povela 2-1, da bi domaćin u drugom dijelu zabio tri gola za pobjedu 4-2.

LYON - ROMA 4:2

Lyon je poveo u osmoj minuti golom Mouctara Diakhabyja, međutim Roma je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Mohameda Salaha (20) i Federiza Fazia (33). Domaćin je u 47. minuti izjednačio lijepim golom Corentina Tolissoa, u 74. minuti je Nabil Fekir ispremješao gostujuću obranu i potom lijepim udarcem svladao Alissona Beckera, a sjajnu predstavu 'lavova' zaokružio je Lacazette golom za 4-2 u 90. minuti.

Schalke i Borussia Moenchengladbach su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 15. minuti preko Jonasa Hofmanna, a izjednačio je Guido Burgstaller u 25. minuti

Bio je to njihov drugi međusobni ogled u posljednjih pet dana nakon što je Borussija u zadnjem ligaškom kolu na svom terenu slavila 4-2. Idući ogled imat će idućeg četvrtka ponovo u Europskoj ligi.

Bez pobjednika je završio i susret između Olympiakosa i Bešiktaša (1-1). Domaćin je poveo u 36. minuti golom Estebana Cambiassa, a gosti su izjednačili u 53. minuti golom Vincenta Aboubakara nakon velike pogreške domaćeg vratara Nicole Lealija. Talijan je loše ispucao loptu, točno na noge kamerunskog napadača koji je zabio za 1-1. Matej Mitrović nije nastupio za goste.

OLYMPIAKOS - BEŠIKTAŠ 1:1

Celta Vigo je na svom travnjaku pobijedila Krasnodar 2-1. Španjolci su poveli u 50. minuti lijepim golom Daniela Wassa, no radost domaćina kratko je trajala. Već u šest minuta kasnije izjednačio je Claesson. Pobjedu domaćinu donio je Beauveu u 89. minuti.

Rezultati prvih susreta osmine finala Europske lige:

APOEL Nicosia - Anderlecht 0:1

Rostov - Manchester United 1:1

FC Kopenhagen - Ajax Amsterdam 2:1

Gent - Racing Genk 2:5

Celta Vigo - FC Krasnodar 2:1

Olympiakos Pirej- Bešiktaš 1:1

Olympique Lyon - AS Roma 4:2

Schalke - Borussia Moenchengladbach 1:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider