Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvaci Europe

Španjolska šokirala Englesku u posljednjim sekundama

Španjolska je pobijedila Englesku nakon jedanaesteraca u finalu U-17 Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska nogometna reprezentacija do 17 godina osvojila je naslov europskog prvaka na EP igranom u Hrvatskoj, mladi Španjolci su u finalu igranom na lijepo ispunjenom stadionu "Anđelko Herjavec" u Varaždinu vršnjake iz Engleske boljim izvođenjem 11-eraca sa 4-1, dok je nakon 80 minuta igre bilo 2-2 (1-1).

Englesku je u vodstvo doveo Callum Hudson-Odoi (18), Španjolska je izjednačila preko Mateua Moreya (38) u završnici prvog poluvremena, da bi novo vodstvo Englezima donio Phil Foden (58). Taj je rezultat vrijedio sve do šeste minute nadoknade, a tada je Nacho Ruiz (80+6), koji je u igru ušao u 78. minuti, u gužvi nakon kornera poravnao na 2-2.

Nakon tog šokantnog završetka utakmice, mladi Španjolci su bili u velikoj psihološkoj prednosti prilikom izvođenja 11-eraca. Sva četiri njihova izvođača bila su precizna, dok je Brewster u drugoj seriji pogodio vratnicu, a Latibeaudiere u trećoj seriji prebacio vrata.

Za Španjolsku je ovo treći naslov u ovoj dobnoj kategoriji, nakon 2007. i 2008. godine, čime je postala prva zemlja s tri naslova, dok je Engleska ostala na dva naslova iz 2010. i 2014.

Hrvatska U-17 reprezentacija na ovome je natjecanju nastup završila nakon razigravanja po skupinama s jednim bodom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider