Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepravda

Messijev sunarodnjak popljuvao Zlatnu loptu: "Otkako se to dogodilo više ne vjerujem u individualne nagrade"

U sezoni 2009./2010. Inter je osvojio trostruku krunu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Esteban Cambiasso, član trofejne generacije milanskog Intera koja je u sezoni 2009./2010. osvojila trostruku krunu, javno je kritizirao dodjeljivanje nagrade Zlatna lopta.

Vratio se tako 11 godina unazad i prisjetio događaja koji je, kako kaže, posve promijenio njegovo mišljenje o individualnim nagradama.

Iako je u sezoni 2009./2010. milanski Inter osvojio trostruku krunu, novinari su tada nagradu dodijelili njegovom sunarodnjaku Lionelu Messiju koji je te godine zabio 47 pogotka u 53 nastupa.

Argentinac je te sezone bio najbolji strijelac Lige prvaka i španjolske La Lige, osvojio je španjolsko prvenstvo i Superkup, europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

gol expired Messijeva iskrena poruka Cristianu Ronaldu poslije njegove sedme Zlatne lopte divider

Međutim, jedan od ponajboljih nogometaša Intera te sezone, Diego Milito zabio je 30 golova u 52 nastupa i osvojio čak tri trofeja, ali to nije bilo dovoljno da bar bude među 30 nominiranih nogometaša za Zlatnu loptu te godine. 

"Službeno sam prestao vjerovati u individualne nagrade nakon 2010. godine. Onog dana kada sam shvatio da Milita nema među, ne pet ili deset igrača, već trideset igrača rekao sam da ništa ne razumijem o tim nagradama", rekao je u studiju televizije Sky Sports.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider