Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sam je tražio klauzulu

Žele ga najveći europski klubovi, no on je već izabrao gdje nastavlja: Već u siječnju seli se u Bundesligu?

Borussia Dortmund mogla bi već u siječnju dovesti igrača kojeg želi pola Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački dnevni list Bild tvrdi da u ugovoru norveškog wunderkinda Erlinga Haalanda postoji klauzula prema kojoj Borussia Dortmund ima pravo dovesti ga za "samo" 20 milijuna eura.

Haaland (19), koji je ove sezone u 20 utakmica u dresu Salzburga postigao 27 pogodaka i upisao sedam asistencija, velika je želja brojnih europskih velikana i većina je spremna isplatiti i 50-ak milijuna eura za uslige tog napadača. To vrijedi za sve osim za navodno Borussiju Dortmund.

gol expired Težak udarac za Hrvatsku: Puklo između Červara i jednog od najboljih rukometaša divider

Prema pisanju spomenutog izvora, Haaland je u potpisivanju ugovora sa Salzburgom gledao širu sliku stvari. S obzirom na to da ima tek 19 godina, nije želio napraviti pogrešku mnogih mladih igrača i završiti u jednom od najvećih klubova na svijetu, gdje će se od njega očekivati da zabija u svakoj utakmici i ruši momčadi poput Barcelone, Reala, Juventusa ili Bayerna, a ako to ne uspije, slijedi posudba ili klupa.

Umjesto toga, Haaland je navodno u svoj ugovor stavio klauzulu, na što je Salzburg pristao, da može napustiti klub za svega 20 milijuna eura ako na vrata pokuca njemački velikan. Borussia je poznata po tome da odlično razvija mlade napadače, koji potom završe u najvećim nogometnim klubovima svijeta.

gol expired Kaos s VAR-om u Engleskoj: "Ovo je najsmješniji gol koji ćete ikada vidjeti" divider

Robert Lewandowski završio je u Bayernu, a recimo Ousmane Dembele u Barceloni. Jadon Sancho isto će tako otići u jedan od najvećih klubova svijeta, a mogli bi i mladići poput Jacoba Bruuna Larsena i Juliana Brandta.

Uostalom, Borussia je momčad kojoj nedostaje pravi napadač jer se tijekom dosadašnjeg dijela sezone "krpaju" s Marcom Reusom, Brandtom i Pacom Alcacerom. Prva dvojica nisu pravi špic-igrači, dok je Alcacer sklon ozljedama i rijetko kad igra cijeli susret.

Bild piše da bi se transfer mogao dogoditi već u siječnju.

gol expired Ibra "pokopao" Ronalda s nekoliko svojih klasika: "Kakav mu je to izazov? On nema prirodni talent" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider