Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte video

Kaotičan poraz Ajaxa: Sosa upisao dvije asistencije u dvije minute, Šutalo grubo pogriješio!

Nastavlja se kriza nizozemskog velikana Ajaxa koji je nakon četvrtog uzastopnog ligaškog poraza pao na predposljednje, 17. mjesto sa svega bodom više od "fenjeraša" Volendama.

Utrecht - Ajax (Foto: Afp)

U susretu 9. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je na gostovanju izgubio od Utrechta sa 4:3 upisavši četvrti uzastopni ligaški poraz.

Nastavlja se kriza nizozemskog velikana Ajaxa koji je nakon četvrtog uzastopnog ligaškog poraza pao na predposljednje, 17. mjesto sa svega bodom više od "fenjeraša" Volendama.

Bio je to pravi spektakl na stadionu Galgenwaard, posebno drugo poluvrijeme u kojem je palo čak šest golova. Utrecht je poveo 2:0, Ajax je s tri gola u nizu okrenuo rezultat, da bi domaćina zabio još dva gola za veliku pobjedu.

Utrecht je poveo u 44. minuti golom Ryana Flaminga, da bi Mikea van der Hoorna u 48. minuti povećao na 2:0. Ajax je brzo izjednačio golovima Kristiana Hlynssona (52, 55) kojem je kod oba gola asistirao Borna Sosa. Obje Sosine asistencije pogledajte OVDJE.

Steven Bergwijn je u 65. minuti iz penala pogodio za preokret Ajaxa, no pet minuta kasnije Jens Toornstra je izjednačio na 3:3. Nakon što je gostujući vratar Jay Gorter i treći put morao po loptu u mrežu, navijači Ajaxa su izazvali prekid koji je potrajao 10 minuta.

Nastavak susret donio je radost domaćinu koji je u sudačkoj nadoknadi došao do pobjede golom Oscara Fraula. Veliki dio odgovornosti za pobjednički pogodak domaćina snosi hrvatski reprezentativac Josip Šutalo koji je loše ispucao loptu, uslijedila je kontra Utrechta koju je u pogodak pretvorio Fraulo. Šutalovu pogrešku uoči pobjedničkog gola Utrechta pogledajte OVDJE.

Šutalo je igrao cijeli susret za Ajax, Sosa je zamijenjen u sudačkoj nadoknadi, dok Jakov Medić nije nastupio.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider