Usprkos vijesti kako je napadač španjolskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Mariano Diaz zaražen koronavirusom, u UEFA-i su uvjereni kako će se uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Reala, koji je predviđen za 8. kolovoza, igrati.

"U kontaktu smo s klubom i motrimo situaciju, kao i odluke relevantnih institucija u Španjolskoj. Uvjereni smo kako ovaj slučaj neće utjecati na održavanje utakmice", objavila je UEFA.

U Španjolskoj je posljednjih dana broj zaraženih koronavirusom ponovno u velikom porastu, svakoga dana je na tisuće novih slučajeva, pa su i britanske vlasti uvele obveznu 14-dnevnu samoizolaciju za putnike iz Španjolske, no to se ne bi trebalo odnositi na vrhunske sportaše.

U prvoj utakmici osmine finala između Reala i Cityja igranoj još početkom ožujka u Madridu City je bio bolji s 2:1, a ukupni pobjednik iz ovoga dvoboja izborit će nastup na završnom turniru Lige prvaka koji će se igrati u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza.

Pobjednik susreta Manchester City - Real Madrid u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta Juventus - Lyon, u kojemu uoči uzvrata Lyon ima prednost od 1.0.