Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Haalandu vraća osmijeh

Englezi najavljuju bombu: Guardiola napušta Man City, evo koga preuzima!?

Pep Guardiola ima još dvije godine ugovora s Manchester Cityem, no možda ga neće odraditi do kraja…

Pep Guardiola i Erling Haaland (Foto: Afp)

Pep Guardiola ima ugovor s Manchester Cityjem do 30. lipnja 2025. Hoće li ga odraditi do kraja i ako neće, kamo smjera?

To je pitanje istražio Daily Mail, koji tvrdi da bi Guardiola mogao zamijeniti Garetha Southgatea na mjestu engleskog izbornika po završetku Eura 2024.

Engleski dnevnik tvrdi da je Guardiola favorit za tu funkciju, odnosno da je Engleski nogometni savez donio odluku da angažira katalonskog trenera jer najbolje odgovora njihovim planovima. Englezi očito smatraju da imaju momčad koja je po Guardiolinom ukusu te da je kadra uspješno implementirati njegovu viziju i stil igre.

Daily Mail ističe kako se u sljedećih nekoliko mjeseci može očekivati da će FA poslati Guardioli i formalnu ponudu. U slučaju da se trenutni menadžer Manchester Cityja odluči na novu avanturu, morat će reći zbogom Građanima i svojoj najvećoj zvijezdi Erlingu Haalandu, no u momčadi Tri lava moći će računati na zvijezdu Real Madrid Judea Bellinghama, koji je u velikom usponu.

Engleski dnevnik piše da norveški napadač moći odahnuti budući da nije u najbolje odnosu s Guardiolom. Navodno će rado prepustiti Bellinghamu da pozabavi Pepovim karakterom i taktičkim manama.

Vidjet ćemo kako će sve ovo završiti, no činjenica je da Guardiol nije skrivao želju voditi neku jaku reprezentaciju:

"Ako se ukaže mogućnost, reprezentacija je sljedeći korak. Volio bih sudjelovati na Svjetskom prvenstvu, Euru ili Copa Americi", izjavio je Guardiola jednom prilikom.

Engleska čini kao ponajveći izazov za katalonskog stručnjaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider